Σάββατο 5 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και αλλοιωμένες μπίρες πουλάει το «LIDL»

Μια δροσερή μπίρα το καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει. Οχι όμως και όταν η μπίρα είναι χαλασμένη. Και δυστυχώς, κάποια Σούπερ Μάρκετ στην Ελλάδα (που ελέγχονται από το ξένες πολυεθνικές), προσφέρουν στους πελάτες τους αλλοιωμένα τρόφιμα ή αναψυκτικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όσους καταναλώνουν (χωρίς να το προσέξουν) και γενικότερα για τη δημόσια υγεία.

Το γεγονός ότι στην «απελευθερωμένη» αγορά διατίθενται αλλοιωμένα τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά, μας το «υπενθύμισε» αναγνώστης της εφημερίδας, που μας έφερε μια φιάλη γερμανικής μπίρας με εμφανώς αλλοιωμένο το περιεχόμενο. Ο αναγνώστης της εφημερίδας, μας κατήγγειλε- και μεις το καταγγέλλουμε με τη σειρά μας στους αρμοδίους- ότι αγόρασε το Πάσχα του 2003, στην Αθήνα, τρεις εξάδες μπίρες «WARBACHER HEFE Weiβbier» από τη γνωστή αλυσίδα πολυκαταστημάτων «LIDL» και με ημερομηνία λήξης «Δεκέμβρης 2003». Την περασμένη βδομάδα, ενώ «απολάμβανε» μια από τις μπίρες που είχαν απομείνει διαπίστωσε ότι η μπίρα ήταν θολή. Ανοιξε και έβαλε στο ποτήρι του, δεύτερη μπίρα- από αυτές που είχε πάρει από το LIDL το Πάσχα- και με έκπληξη διαπίστωσε πως και αυτή ήταν θολή. Στη συνέχεια, διαπίστωσε - κοιτάζοντας ένα τρίτο μπουκάλι μπίρας που δεν το άνοιξε αλλά μας το έφερε σαν τεκμήριο στην εφημερίδα- ότι στο μπουκάλι με την μπίρα χόρευαν διάφορα μαύρα σωματίδια. Το μπουκάλι με την μπίρα που μας έφερε ο αναγνώστης μας, είναι στη διάθεση κάθε αρμοδίου.

Αλήθεια, τι λένε για όλα αυτά τα αφεντικά της γερμανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων «LIDL», που τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας; Τι λένε οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου και άλλων κρατικών υπηρεσιών που καλούνται να προστατέψουν τη δημόσια υγεία; Και κάτι τελευταίο. Αλήθεια, προβλέπονται κάποια πρόστιμα στα κατάστημα Σούπερ Μάρκετ- όπως είναι η αλυσίδα LIDL- που διακινούν αλλοιωμένα τρόφιμα, μπίρες και αναψυκτικά και αν ναι σε τι ύψος ανέρχονται αυτά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ