Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Συγκρούσεις εξουσίας και συμφερόντων

Τα... ξίφη όχι μόνο δεν επιστρέφουν στο θηκάρι αλλά ακονίζονται για τη συνέχεια. Τα συμφέροντα που διακυβεύονται στο ποδόσφαιρο εκτός από τεράστια είναι και αλληλοσυγκρουόμενα. Φυσική συνέπεια λοιπόν είναι να δημιουργούν έριδες, εύπλαστες και συγκυριακές συμμαχίες και άλλα τινά ενός κόσμου «όμορφου, αγγελικού, ηθικά πλασμένου». Πάντα με επίφαση το καλό του αθλήματος οι πρώην συνεργάτες γίνονται νυν αντίπαλοι και τούμπαλιν. Το μόνο που παραμένει στη μιζέρια και την εκμετάλλευση είναι το ίδιο το άθλημα, που καμιά σχέση και όφελος δεν έχει από τις συγκρούσεις εξουσίας και συμφερόντων.

Ποιο είναι το νέο επεισόδιο του «ριάλιτι»; Το μπλοκ των ΠΑΕ που συντάχθηκαν με τον Παναθηναϊκό, εξαπέλυσε πυρά κατά της ΕΠΑΕ για την αναβολή ΔΣ, ΓΣ και κατά της ΕΠΟ για κάποιες ρυθμίσεις σχετικά με τα τηλεοπτικά. Κατηγορούν τον πρόεδρο στη Λίγκα, Θ. Κανελλόπουλο, για «αυθαιρεσία», «αβάσιμες προφάσεις» και ασχολίες για «προσωπική επιβίωση». Ενώ τη διοίκηση της ΕΠΟ γιατί χωρίς εξουσιοδότηση «υπεισέρχεται κατά τρόπο απαράδεκτο σε μείζονος σημασίας ζήτημα εμπορικής εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων μας». Ευαγγελίζονται «αγωνία μίας καλύτερης και πιο διάφανης ημέρας για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο» (σ.σ. λες και για το αντίθετο φταίει ο... Χατζηπετρής...) και... ενημερώνουν ότι «την επιθυμία μας αυτή θα υλοποιήσουμε αμετάκλητα όσα προσκόμματα κι αν επιχειρήσουν να φέρουν στο δρόμο μας οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας».

Η ΕΠΑΕ, απαντώντας, υποστηρίζει την απόφασή της για τις αναβολές, προβάλλοντας θέμα «ισονομίας» (από την έλλειψη εκπροσώπων στο ΔΣ του ΠΑΟΚ («λόγω αντικειμενικής αδυναμίας»), των Β' και Γ' κατηγορίων), επικαλούμενη άρθρα του καταστατικού και σοβαρούς λόγους που εκτιμά ότι προέκυψαν από τις θέσεις της ΕΕΑ. Και προχωράει σε νέα μετάθεση του ΔΣ από τις 17 στις 21 Ιουλίου. Το τρίγωνο ολοκληρώνεται με την απάντηση της ΕΠΟ, η οποία είναι πιο σκληρή και ηγεμονική. Αναφέρεται σε «συντάκτες που δείχνουν να ενεργούν υπό το κράτος μιας έντονης νοσταλγίας για ένα παρελθόν που δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό» και υπενθυμίζει: «Δε χρειάζεται εξουσιοδότηση από κανέναν για ν' ασχοληθεί κυριαρχικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και να παρεμβαίνει όπου και όταν κρίνει απαραίτητο». Επικαλείται δικαίωμα που απορρέει από το καταστατικό της, λεκτική εξουσιοδότηση των νυν αντιφρονούντων, τα διεθνώς ισχύοντα και αποφάσεις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ΕΕ και ισχυρίζεται (ουσιαστικά χαρακτηρίζοντας τις προθέσεις του μπλοκ): «Η ρύθμιση αυτή θα είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου και κανενός άλλου, όπως και αν λέγεται αυτός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ