Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ
Η ιδιωτικοποίηση βλάπτει καταναλωτές και εργαζόμενους

Απεργούν σήμερα Τετάρτη 9 Ιούλη και αύριο Πέμπτη 10 Ιούλη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, για την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το χτύπημα βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Ο Ηλίας Σταμέλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, δήλωσε σχετικά: «Οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, προωθεί παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, δίνοντας καινούρια προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτήν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της απελευθέρωσης στηρίζουν ανοιχτά η ΝΔ και ο ΣΥΝ. Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, είτε σαν επενδυτή είτε σαν καταναλωτή και τις επιπτώσεις θα πληρώσουν για μια ακόμα φορά οι λαϊκοί καταναλωτές με την παραπέρα αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας, με τη χειροτέρευση των υπηρεσιών. Θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με το χτύπημα των εργασιακών και ασφαλιστικών τους κατακτήσεων».

Ο Η. Σταμέλος κατήγγειλε επίσης τις σοβαρές ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ (ΣΥΝ) που, όπως είπε «πρωτοστάτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο να ανοίξει η αγορά, να περάσει η πολιτική αυτή. Σήμερα οι όποιες αντιδράσεις εκφράζονται περιορίζονται στη διεκδίκηση του "υγιούς ανταγωνισμού", συμφωνώντας με την κεντρική κατεύθυνση. Τη λύση δεν μπορεί να δώσει η πολιτική της συναίνεσης και του συμβιβασμού. Τη λύση μπορούν να δώσουν οι αγώνες οι οποίοι έχουν σαφή προσανατολισμό ενάντια στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση. Σήμερα είναι αναγκαίο να καταδικαστεί η πολιτική αυτών των παρατάξεων, να ενισχυθεί ο ταξικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Τα συμφέροντα του λαού μπορούν να εξασφαλιστούν μέσα από μια ΔΕΗ 100% στο δημόσιο, μια ΔΕΗ απαλλαγμένη από τα μεγάλα συμφέροντα, μια ΔΕΗ που θα έχει χαρακτηριστικά λαϊκής περιουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ