Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ
Υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία

Με σημαντικά τα ποσοστά συμμετοχής στη χτεσινή πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, συνεχίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για δεύτερη μέρα την απεργιακή τους κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στο χτύπημα βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» τονίζει ότι είναι ανάγκη οι αγώνες να έχουν συνέχεια και συγκεκριμένο περιεχόμενο, να συντονίζονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αλλά και να ακουμπάνε στον ελληνικό λαό. Καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει η ΝΔ, να ενισχύσουν το μέτωπο των ταξικών δυνάμεων, που όλο το προηγούμενο διάστημα στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης για την απόκρουση αυτής της πολιτικής, να στηρίξουν το ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ χτες, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας και λόγω της υψηλής συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτή, σταμάτησε η λειτουργία της μονάδας 4 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδος ισχύος 300 MW και η μονάδα 1 του ΑΗΣ Μεγαλουπόλεως ισχύος 125 MW. Γενικότερα εξαιτίας της απεργίας η παραγωγή ήταν μειωμένη κατά περίπου 10%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ