Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αμεση δράση για απολύσεις, μερική απασχόληση, ωράριο

Ζητήματα που αφορούν την άμεση δράση και οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων, ενάντια στην επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση και οι πολυεθνικές στο σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, συζήτησε χτες σε συνεδρίασή της η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Στη συζήτηση τονίστηκε καταρχήν ότι η επίθεση αυτή έχει στόχο την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Γι' αυτό το λόγο, όπως υπογραμμίστηκε, πρέπει να υπάρξει άμεση δράση της Γραμματείας, ενάντια στην προσπάθεια απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την εφαρμογή της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στις απολύσεις και ειδικότερα στις απολύσεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση με μοχλό την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενάντια συνολικά στην κυβερνητική πολιτική.

Η Γραμματεία τόνισε ότι πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζεται επί της ουσίας με τη σύμφωνη γνώμη - ανοχή της ΝΔ και του ΣΥΝ. Να γυρίσουν οι εργαζόμενοι την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ που συναινούν μέσα από τους κοινωνικούς διαλόγους στην εφαρμογή αυτών των μέτρων.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων των ΟΤΑ για πλήρη και σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο, κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης, να μη γίνει καμία απόλυση, να αποσυρθούν τα σχετικά νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Με βάση όλα τα παραπάνω ζητήματα, η Γραμματεία αποφάσισε την παρέμβασή της με περιοδείες, συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς και στους κατά τόπους ΟΑΕΔ.

Αποφάσισε επίσης να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αγώνα μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας γιατί η υπόθεση αυτή αφορά συνολικά την εργατική τάξη. Τέλος, αποφάσισε τη δημιουργία επιτροπών Παιδείας, Υγιεινής και Ασφάλειας και Νέων.

Να σημειωθεί ότι τα γραφεία της Γραμματείς του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα στεγάζονται πλέον στη Χαλκοκονδύλη 37 στο δεύτερο όροφο, τηλέφωνο: 210.5238.744.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ