Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Τραγικά αδιέξοδα από τις ζημιές

Αντιμέτωποι με τραγικές καταστροφές στην παραγωγή τους βρίσκονται οι αγρότες της Θεσσαλίας, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της τελευταίας περιόδου, χωρίς να μπορούν μάλιστα να αντιδράσουν, αφού η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ τους έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Αυτά τονίζουν σε τρεις Ερωτήσεις που καταθέτουν προς τον υπουργό Γεωργίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Συγκεκριμένα οι περιοχές της Ανάβρας, του Κέδρου και του Καππαδοκικού (Νομός Καρδίτσας), ο Δήμος Κάρλας και ο Ριζόμυλος (Νομός Μαγνησίας) μετρούν απώλειες παραγωγής χιλιάδων στρεμμάτων, μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση και βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή το προηγούμενο δεκαήμερο. Επιπλέον, στο Νομό Λάρισας η παραγωγή σιτηρών έχει μειωθεί κατά 80%, αφού τους τελευταίους μήνες οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν προβλήματα με το αρδευτικό νερό.

Συγκεκριμένα, οι τρεις βουλευτές αναφέρουν: «Επειδή δεν υπάρχουν πλέον ούτε οι ελάχιστες οικονομικές αντοχές στους παραπάνω πληγέντες αγρότες, οι περισσότεροι των οποίων είναι υπερχρεωμένοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Αν θα γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ για να καταβληθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στους αγρότες.
  • Αν σκοπεύει να προχωρήσει στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καταβάλλεται στους πληγέντες αγρότες αποζημίωση για το σύνολο της κατεστραμμένης παραγωγής τους».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ