Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΔΡΥΣ
Εγραψε αντιαγροτική ιστορία...

Τελικά έγραψε ιστορία. Ο λόγος για τον υπουργό Γεωργίας Γ. Δρυ και μέχρι πρότινος προεδρεύοντα του Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Χτες, έκλεισε και τυπικά ο κύκλος της προεδρίας του με τον απολογισμό πεπραγμένων που κατέθεσε ενώπιον των Επιτροπών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, δεχόμενος τα συγχαρητήρια των ομολόγων του, τόσο για την έγκριση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που «εντάχθηκε δικαιωματικά στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Ευρώπης», όσο και «για την ικανότητα και τον επαγγελματισμό στην αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων».

Πραγματικά, έγραψε ιστορία ο Γ. Δρυς. Οι φτωχομεσαίοι αγρότες της χώρας, αλλά και ολόκληρης της ΕΕ, θα θυμούνται πόσες κοπιαστικές προσπάθειες κατέβαλε, ώστε να ψηφιστεί το καταστροφικό τρίπτυχο της αποσύνδεσης των επιδοτήσεων από την παραγωγή, της μείωσης των επιδοτήσεων και της πολλαπλής συμμόρφωσης των παραγωγών με γελοίους περιβαλλοντικούς όρους που επιταχύνουν το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών από τη γη τους.

Και το έκανε με τον μέγιστο επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει πολιτικούς υπαλλήλους των πολυεθνικών. Από τους πρώτους άλλωστε που έσπευσε να χαιρετίσει την υπογραφή της ιστορικής νέας ΚΑΠ ήταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, αφού αυτή θα έχει «θετικές επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο». Ακριβώς αυτό είπε και στη χτεσινή ομιλία του στις Βρυξέλλες, ο Γ. Δρυς: «Αυτό που προέχει είναι το πολιτικό μήνυμα που στείλαμε ιδίως προς τους εμπορικούς εταίρους μας στον ΠΟΕ».

Κανείς δεν μπορεί πια να το αμφισβητήσει: Ο Γ. Δρυς προσωπικά και η Ελληνική Προεδρία συνολικά έγραψαν μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία των ακολουθούμενων εδώ και χρόνια αντιαγροτικών πολιτικών. Οι φτωχομεσαίοι αγρότες έχουν το λόγο από δω και στο εξής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικοινωνιακή διαχείριση ενόψει του πέλεκυ της ΚΑΠ (2013-07-19 00:00:00.0)
Νέο χαστούκι στην ελληνική γεωργία (2013-06-28 00:00:00.0)
Το Ευρωκοινοβούλιο έστρωσε το δρόμο... (2010-08-14 00:00:00.0)
Νέο πλήγμα για την ελαιοκαλλιέργεια (2003-03-07 00:00:00.0)
Καλό Απρίλη για την τελική τιμή (2002-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ