Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ
Αντίο στην πρόκριση

Αντίο στο στόχο που είχε για πρόκριση στην τετράδα του φετινού Γουρλντ Λιγκ είπε από χτες η Εθνική ανδρών που συμμετέχει στην τελική φάση της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Μαδρίτη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπέστη τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμους αγώνες, αυτή τη φορά από την Τσεχία με 3-1 σετ (25-18, 19-25, 21-25, 15-25) και έτσι εκμηδενίστηκαν οι πιθανότητες πρόκρισης στην τελική φάση. Οπως και στην πρεμιέρα κόντρα στην Ισπανία, η ομάδα του Στέλιου Προσαλίκα είχε δυναμική εκκίνηση, προηγήθηκε με 1-0, όμως στη συνέχεια κατέρρευσε. Με όπλο τους το μπλοκ οι Τσέχοι καθήλωσαν το κουρασμένο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πήραν τα τρία επόμενα σετ και τη νίκη. Μία νίκη που τους επιτρέπει να ελπίζουν σε πρόκριση στα ημιτελικά. Αντίθετα, η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε από τα τελικά. Ετσι θα κλείσει την παρθενική της εμφάνιση στην προημιτελική φάση σήμερα (14.00) κόντρα στη Γιουγκοσλαβία, σε ένα ματς χωρίς ενδιαφέρον.

ΕΛΛΑΔΑ: Γκιούρδας 15, Χατζηαντωνίου 6, Κουρνέτας 4, Τσακιρόπουλος 2, Ρουμελιώτης 12, Μπάεφ 5, λ - Στεφάνου 5 άμυνες / Κυριαζής 5, Πανταλέων, Προύσαλης, Λάππας 1

ΤΣΕΧΙΑ: Λέμπλ 15, Νοβότνι Γ. 15, Ρακ 13, Κούμπαλα 1, Ζάμπλεταλ 2, Ντουμπς 6, Νοβότνι Μ. 11, Πόλακ, Τίσασεκ, λ - Ομπτζάλεκ 6 άμυνες

Στην κούραση των διεθνών απέδωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Προσαλίκας την ήττα από την Τσεχία. «Παίξαμε καλύτερα αλλά λυγίσαμε από την κούραση», δήλωσε ο κόουτς της Εθνικής και συμπλήρωσε: «Παίξαμε καλύτερα σε σχέση με χτες αλλά και η Τσεχία ήταν καλύτερη από την Ισπανία. Στόχος μας είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ενας στόχος τον οποίο είχαμε θέσει από την αρχή της περιόδου. Η πρόκριση στα τελικά του μας προέκυψε στην πορεία. Ενάντια στη Γιουγκοσλαβία θα χρησιμοποιήσω αρκετούς από τους αναπληρωματικούς για να ξεκουράσω τους βασικούς».

  • Μπορεί να ξεκίνησε καλά όμως στη συνέχεια υπέστη... υποχώρηση η Εθνική μας στον πρώτο της αγώνα κόντρα στους οικοδεσπότες Ισπανούς από τους οποίους ηττήθηκε με 3-1 σετ (22-25, 25-21, 25-22, 25-23).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ