Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΦΗΒΩΝ
«Κυνηγώντας» το όνειρο

Με ορόσημο τη σπουδαία επιτυχία του 1995, όταν μια αντίστοιχη ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αλλά και παράδειγμα προς αποφυγήν την αποτυχία του 1999, η Εθνική εφήβων ρίχνεται από σήμερα στη μάχη του 7ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα από σήμερα και μέχρι τις 20 του Ιούλη, μεταφέρεται για πολλοστή φορά το επίκεντρο του παγκόσμιου μπάσκετ. Δεκαπέντε ομάδες και η ελληνική Εθνική ομάδα, θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια σε ένα πρωτάθλημα όπου το μέλλον έχει την τιμητική του.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πλεονέκτημα ο κόσμος»

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μετέχει στο Β' όμιλο που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ευόσμου με αντιπάλους το Πουέρτο Ρίκο (σήμερα 21.15 ΕΤ 1) το Ιράν και την Αγγόλα που κάθε άλλο παρά φόβο προκαλούν στους Ελληνες διεθνείς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Σταυρόπουλος δηλώνει αισιόδοξος για τη διοργάνωση και εκφράζει τη σιγουριά του ότι πρόσθετο όπλο της ομάδας θα είναι σαφώς ο κόσμος που θα βρεθεί στο πλευρό των νεαρών Ελλήνων διεθνών. «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο τουρνουά με πολλές διαφορετικές σχολές μπάσκετ. Θα παρουσιαστούν ομάδες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Η Νιγηρία αλλά και η Βενεζουέλα μπορεί να μας εκπλήξουν με τα αποτελέσματα που θα φέρουν. Από εκεί και ύστερα οι ισχυρές ομάδες είναι οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Κροατία, Σλοβενία, Λιθουανία και εμείς. Το Πουέρτο Ρίκο έχει μια ισχυρή ομάδα με παίκτες που παίζουν σε αμερικάνικα κολέγια. Θα είναι σίγουρα ένα ισχυρό πρωτάθλημα».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του κόσμου επισήμανε: «Ο κόσμος αποτελεί αβαντάζ διότι θα στηρίξει την ομάδα, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να δει ποιοτικό μπάσκετ, ταλαντούχους παίκτες και το μπάσκετ όπως το αντιλαμβάνονται σε άλλες γωνιές στον πλανήτη. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι σύμμαχός μας» και διευκρίνισε ότι οι αδυναμίες της ομάδας έχουν μειωθεί σημαντικά.

Για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που αποτελεί ένα από τα βασικά ατού της Εθνικής αλλά λόγω της παρουσίας του στα δοκιμαστικά του ΝΒΑ ενσωματώθηκε την τελευταία στιγμή, ο ομοσπονδιακός προπονητής επισήμανε ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα προσαρμογής αφού ο παίκτης συμμετέχει στην ομάδα τα τελευταία δυο χρόνια. Από πλευράς παικτών ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Μάκης Θέος έκανε λόγο για την πλήρη ετοιμότητα που βρίσκεται η ομάδα και τόνισε ότι όλοι οι παίκτες θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους προκειμένου να πετύχουν οι στόχοι. Στον άλλο αγώνα του ομίλου το Ιράν θα αντιμετωπίσει την Αγγόλα (14.30).

Οι άλλοι όμιλοι και τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής είναι: Α` ΟΜΙΛΟΣ (Πυλαία): Αργεντινή - Κορέα (16.45), Τουρκία - Αυστραλία (21.15), Γ` ΟΜΙΛΟΣ: (Πυλαία): Κίνα - Νιγηρία (14.30), Σλοβενία - ΗΠΑ (19.00). Δ` ΟΜΙΛΟΣ (Εύοσμος): Λιθουανία - Κροατία (16.45), Βενεζουέλα - Μαλαισία (19.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ