Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Δεσμεύτηκαν οικόπεδα για 41 σχολεία

Στόχος της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας να χαρακτηριστούν «χώροι σχολείων» 81.000 τ.μ. και στα εφτά διαμερίσματα της πρωτεύουσας, είναι η σταδιακή εξάλειψη του φαινομένου της διπλοβάρδιας στα σχολεία ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν, όσο είναι αυτό δυνατόν, σε σχολεία που θα λειτουργούν μόνο το πρωί.

Ωστόσο - όπως παραδέχτηκε και η δημοτική αρχή - ακόμα κι όταν ο ΟΣΚ τελειώσει τους 41 νέους χώρους (θα στεγαστούν εκεί νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ΤΕΕ), το πρόβλημα της διπλοβάρδιας θα συνεχίσει να υπάρχει στην Αθήνα. Γι' αυτό και το ΔΣ δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει αν είναι αναγκαίο να δεσμευτούν κι άλλα οικόπεδα που θα χαρακτηριστούν «χώροι σχολείου».

Οι 41 χώροι, στους οποίους ο ΟΣΚ έχει προγραμματίσει να κατασκευάσει σχολεία για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι οι εξής:

Στο 1ο Διαμέρισμα δεσμεύτηκαν έξι οικόπεδα, συνολικού εμβαδόν 8.626 τ.μ. Τα οικόπεδα αυτά βρίσκονται Γ' Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου, Μαίζωνος 25 και Σωνιέρου, Αδριανού 114, Ηπίτου 15, Μακεδονίας και Αλκιβιάδου.

Στο 2ο Διαμέρισμα τα δύο οικόπεδα που δεσμεύτηκαν (1.500 τ.μ.) βρίσκονται Κυνίσκας και Στρ. Ιωάννου, Φρύνωνος - Δαμάρεως και Σώσου.

Στο 3ο Διαμέρισμα (τρία οικόπεδα συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ.) σχολεία θα γίνουν στις οδούς Αριστοβούλου και Κειριαδών, Εδέσσης και Ανωνύμου, Πειραιώς - Δαιδαλιδών - Αλκμήνης και Αιγηιδών.

Στο 4ο Διαμέρισμα δεσμεύτηκαν 11 οικόπεδα, συνολικού εμβαδού 22.917 τ.μ.: Ναυπλίου - Αστρους - Πύλου και Τυρνάβου, Πύλου - Χανονίας - Ερέτριας και Λένορμαν, Αστρους και Κορίνθου, Παρασκευοπούλου - Μωραϊτίνη και Πρωτοπαπαδάκη, Φλογαΐτου και Τυπάλδου, Χ. Δελή και έκταση Γαλαξιδίου, Κλεομήδους - Αμφιαράου - Λεάνδρου και Χατζηαποστόλου, Ιωαννίνων - Ηλέκτρας και Αποστόλου, Αίμωνος - Ευκλείδου και Δημοσθένους, Αυλώνος - Σιώκου και Γράμμου, Ζαγορίων 27.

Στο 5ο Διαμέρισμα τα τέσσερα οικόπεδα βρίσκονται: Κ. Παλαμά - Μητσάκη - Πολέμη και Ζαμπελίου, Νάξου και Κρασσά, Γραβριηλίδου και Πολυλά, Αγ. Αντωνίου και Λ. Ιωνίας.

Στο 6ο Διαμέρισμα τα εφτά σχολεία θα γίνουν στην Κοδριγκτώνος, Αρμονίας και Κόκκερελ, Κόκκερελ - Αγ. Αναργύρων και Λυδίας, Λαχανά - Πεστών και Σκύρου, Φαιδριαδών - Αετών και Κρίσης, Καυκάσου 118 και Φλώρη, Μηθύμνης 41.

Τέλος στο 7ο Διαμέρισμα τα οχτώ οικόπεδα βρίσκονται: Μαυρομιχάλη - Ξιφίου - Χαρ. Τρικούπη και Ακρίτα, Φιλήμονος - Σκοπετέα - Μελά και Παππά, Μυλοποτάμου - Θ. Νικήτα - Δαβάκη και Κοργιαλενίου, Χατζηκωνσταντή και Πάγκα, Κούρμα - Σούκα και Παπαρσένη, Αλάστορος - Δημολίτσας - Πάργας - Λουκάρεως και Σουλιώτη, Διστομίτου - Λιόπεση και Βριλησσού, Κυριακού - Τσόχα - Αγ. Πάντων και Λεωφ. Αλεξάνδρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ