Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Παράταση της ομηρίας των εργαζομένων

Παρατείνεται για δύο ακόμα χρόνια η ομηρία των απασχολούμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όσο αυτό συνεχίζει να λειτουργεί σαν πρόγραμμα με μετέωρη τη χρηματοδότησή του και δεν εντάσσεται ως μόνιμη υπηρεσία στους οργανισμούς των δήμων. Με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στις Περιφέρειες της χώρας, σημειώνεται πως το προσωπικό θα συνεχίσει να εργάζεται, ωστόσο οι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας του προγράμματος θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας - Πρόνοιας. Με λίγα λόγια, δεν κατοχυρώνεται η επαρκής χρηματοδότηση του προγράμματος από τον κρατικό προϋπολογισμό - όπως έχουν ομολογήσει και τα ανώτατα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - γεγονός που σημαίνει ότι οι ίδιοι οι δήμοι, και κατά συνέπεια οι δημότες, θα επωμιστούν το κόστος της λειτουργίας της «Βοήθειας στο Σπίτι».

Με την ίδια εγκύκλιο ρυθμίζονται θέματα προσωπικού των δήμων και των Νομαρχιών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αυξάνεται κατά 35 ευρώ το επίδομα ειδικής απασχόλησης. Συγκεκριμένα, αυτό διαμορφώνεται στα 131,85 ευρώ για το προσωπικό καθαριότητας, εξωτερικών χώρων, αφοδευτηρίων, τους απασχολούμενους στις χωματερές, τους οδηγούς απορριμματοφόρων, τους εργατοτεχνίτες αποχέτευσης, νεκροταφείων και ρίψης ασφάλτου καθώς και για τους μηχανοτεχνίτες συνεργείων αυτοκινήτων.

Στο ποσό των 115,70 ευρώ διαμορφώνεται το επίδομα ειδικής απασχόλησης για το εποπτικό προσωπικό καθαριότητας, το τεχνικό, υγειονομικό και γεωπονικό προσωπικό, τους τεχνίτες, τους μουσικούς πνευστών οργάνων, το ένστολο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας, τους οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων έργου και όλων των κλάδων της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Τέλος, στα 83,42 ευρώ διαμορφώνεται το επίδομα για όλο το υπόλοιπο προσωπικό, δηλαδή διοικητικό, εκπαιδευτικό, ιεροψάλτες, τηλεφωνητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ