Πέμπτη 17 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγώνας μετά «μουσικής»

Eurokinissi

Οσοι περνάτε καθημερινά μπροστά από το Δημαρχείο Αθήνας (πλ. Εθνικής Αντίστασης), το πρωί 11 με 1 και το βράδυ 7 με 10 και ακούσετε ζωντανή μουσική από παραδοσιακή μέχρι κλασική, σταθείτε δίπλα στους μουσικούς. Είναι οι μουσικοί, που με τα δικά τους «όπλα» συνεχίζουν, από τη Δευτέρα και κάθε μέρα, τον αγώνα διαμαρτυρίας για τις απολύσεις, από τη δημοτική αρχή, μουσικών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθήνας.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Εργαζομένων Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθήνας καταγγέλλουν την «αυθαίρετη και δικτατορική απόφαση του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων», το οποίο σε μια νύχτα και χωρίς ενημέρωση, με οριακή πλειοψηφία (έξι προς πέντε), αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου, στα οποία πάνω από επτά χρόνια οι μουσικοί - χορωδοί εργάζονται καθημερινά. Με προσχήματα, προφάσεις, διαστρέβλωση της αλήθειας, με αναληθή επιχειρήματα, η νέα Δημοτική Αρχή δείχνει τις πραγματικές της προθέσεις. Αποτέλεσμα της ενέργειάς της είναι να προστεθούν στο ήδη τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας ακόμη 200 οικογένειες.

Την αμέριστη συμπαράστασή τους, στους απολυμένους μουσικούς έχουν ήδη δηλώσει: Η Διεθνής Ομοσπονδία Μουσικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος, τα Μουσικά Σύνολα όλης της χώρας, η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ