Πέμπτη 17 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Περίπατος» πριν τη ... μάχη

Χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Οι διεθνείς μας έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Κίνα, την οποία νίκησαν με 17-2. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δε συνάντησε καμία δυσκολία από τους αντιπάλους του και δύσκολα μπορούν να βγουν συμπεράσματα όσον αφορά στη συνέχεια. Οπως και να έχει πάντως το ευρύ σκορ προκαλεί ένα ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της συνέχειας. Την Παρασκευή η χώρα μας θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στο πλέον κρίσιμο παιχνίδι αφού χρειάζεται μόνον τη νίκη προκειμένου να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Τα 7λεπτα: 7-0, 10-2, 13-2 ΕΛΛΑΔΑ: Σχίζας, Βλοντάκης 3, Μάζης, Αφρουδάκης 2, Θωμάκος 3, Χατζηθεοδώρου, Καλακώνας 2, Αφρουδάκης, Θεοδωρόπουλος 2, Σάντα. ΚΙΝΑ: Γιου, Χαν.

Εξάλλου τη νίκη προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις όποιες ελπίδες έχει για πρόκριση θέλει σήμερα η Εθνική γυναικών με αντίπαλο τη Γαλλία (18.15, ΕΤ1), αφού η δεύτερη ήττα από τη Γερμανία με 10-8 έφερε σε δύσκολη θέση το συγκρότημα του Κούλη Ιωσηφίδη.

  • Την απαίτησή τους να φύγουν οι Αμερικανοί κατακτητές από το Ιράκ εκδήλωσαν και επίσημα οι τρεις Ιρακινοί κολυμβητές, που εκπροσωπούν τη χώρα τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι Μοχάμαντ Σαρμάντ, Μοχάμεντ Αμπας και Ζαΐντ Σαΐντ μίλησαν για τις δυσκολίες που είχαν στην προετοιμασία τους λόγω του πολέμου, ενώ ζήτησαν από τους Αμερικανούς να αποχωρήσουν από το Ιράκ. «Ζητούμε από τους Αμερικανούς στρατιώτες να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας, επειδή οι Ιρακινοί είναι ικανοί να ανοικοδομήσουν τη χώρα», είπε μεταξύ άλλων ο Μοχάμαντ Σαρμάντ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ