Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαγόρευσαν περιοδεία σε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Τη στιγμή που μαθητές και καθηγητές κατακλύζονται με ενημερωτικά - διαφημιστικά φυλλάδια του υπουργείου Παιδείας, στα οποία εξυμνείται η εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή κάποιοι ξετρυπώνουν υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να απαγορεύσουν και να εμποδίσουν την ενημέρωση και τη διακίνηση ιδεών σε κλιμάκιο του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή στην Α΄ Αθηνών Αρετή Μήτση, προσπάθησε να κάνει περιοδεία στο 1ο ΤΕΕ Ηλιούπολης. Ομως, αυτό στάθηκε αδύνατο. Αφού όταν βρέθηκε το κλιμάκιο του Κόμματος έξω από την πόρτα του σχολείου κάποιοι είχαν «ξεθάψει» και αναρτήσει την υπουργική απόφαση, επί υπουργίας Απ. Κακλαμάνη, με αριθμό πρωτοκόλλου 240/5/Υ2/1519.21/2/85, στην οποία αναφέρεται ότι απαγορεύονται οι πολιτικές δραστηριότητες και η ενημέρωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στο χώρο του σχολείου, από πολιτικά κόμματα και άλλους φορείς. Η εν λόγω εγκύκλιος είχε σταλεί από το υπουργείο Παιδείας την προηγούμενη μέρα και, όπως σημειωνόταν, ήταν «προς απάντηση σχετικού αιτήματός σας προς ενημέρωση».

Σημειώνουμε εδώ ότι τις προηγούμενες μέρες είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος είχε ενημερωθεί για την περιοδεία. Χτες το πρωί, ο διευθυντής απουσίαζε. Χρέη διευθυντή εκτελούσε ο κ. Γόγουλας , ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να επιτρέψει στα μέλη του κλιμακίου να μιλήσουν με καθηγητές και μαθητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως όλα δείχνουν, η ανάσυρση της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης στο 1ο ΤΕΕ Ηλιούπολης έγινε από υπερβάλλοντα ζήλο της διεύθυνσης του σχολείου, προς άμεση αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περιοδείας του ΚΚΕ, ενώ εγείρει ζήτημα δημοκρατίας και καταστρατήγησης και του ίδιου του Συντάγματος. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία σε άλλα, γειτονικά σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ