Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υπουργικές... συμπάθειες

Προκλητική προπαγάνδιση της «εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης» είναι το χαρακτηριστικό που διαπνέει από την αρχή μέχρι το τέλος το προεκλογικό φυλλάδιο του υπουργού Παιδείας, πράγμα προφανώς αναμενόμενο. Ομως, ο υπουργός, και η κυβέρνηση, που βρήκε αντίθετη όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, έχει εντρυφήσει στους κανόνες του μάρκετινγκ. Ως κεντρικό σλόγκαν στο εν λόγω φυλλάδιο χρησιμοποιεί το σύνθημα των περσινών μεγάλων μαθητικών αγώνων «Κάτσε καλά Γεράσιμε».

Το προεκλογικό φυλλάδιο αφιερώνεται αποκλειστικά στη «μεταρρύθμιση» με κεντρικό σύνθημα «Η αλήθεια για το έργο ενός πολιτικού που δεν κάθισε ποτέ καλά... γιατί βλέπει στο αύριο». Η «αλήθεια», όμως αυτή, είναι ξένη σε όσους ζουν από κοντά τη «μεταρρύθμιση» και κυρίως στους χιλιάδες μαθητές για τους οποίους η «μεταρρύθμιση» σήμανε μαζική στροφή στα φροντιστήρια. Στους γονείς τους, που στενάζουν πληρώνοντας τα βάρη της δημόσιας παιδείας. Σε κείνους που εγκατέλειψαν το λύκειο για τη μισοκατάρτιση των ΤΕΕ, που σύμφωνα με την προπαγάνδα του υπουργού «οι απόφοιτοι Γυμνασίων μπορούν τώρα να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια και να βγουν νωρίς στην αγορά εργασίας ως ολοκληρωμένοι επαγγελματίες»! Η προπαγάνδιση της «μεταρρύθμισης», η οποία δεν είναι βέβαια υπόθεση μόνο του υπουργού Παιδείας αλλά και όλης της κυβέρνησης, ξεκινά από το ολοήμερο νηπιαγωγείο και δημοτικό (τα οποία εκπαιδευτικοί και γονείς χαρακτηρίζουν «παιδοφυλακτήρια») και φτάνει μέχρι τη «διά βίου κατάρτιση». Η δημιουργία της στρατιάς των απασχολήσιμων, χωρίς ωράριο, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που θα βγαίνουν από τα προγράμματα φτηνής κατάρτισης σύμφωνα με το μοντέλο ανάπτυξης που θέλει σήμερα το κεφάλαιο, παρουσιάζεται ως ευκαιρία για όλους.

Και ο υπουργός συμπληρώνει: «Λίγοι κατάλαβαν τη συμπάθεια που ένιωθα για τους μαθητές που έκαναν τις καταλήψεις. Με έκαναν να αισθάνομαι νέος γιατί το "κάτσε καλά Γεράσιμε" μού το έλεγε ο δάσκαλός μου, όταν ήμουν και εγώ παιδί». Με αυτό τον τρόπο ο κ. Αρσένης προσπαθεί να καλοπιάσει τους μαθητές που η κυβέρνηση πρώτα έδιωξε από το λύκειο με τη «μεταρρύθμιση» και που όταν βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόρφωση εξαπέλυσε επιχείρηση τρομοκράτησής τους, επιστρατεύοντας εισαγγελείς και αστυνομία, και ανέσυρε φασιστικά «Ιδιώνυμα». Μάλλον όλα αυτά τα έκανε από συμπάθεια στους μαθητές. Φανταζόμαστε, αν δεν τους συμπαθούσε, τι θα έκανε...


Μ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ