Πέμπτη 24 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ - ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Στον αγώνα με ουσιαστικές διεκδικήσεις

Ασκεί κριτική στο πλαίσιο αιτημάτων της ΟΣΥΠΑ, ενόψει νέων κινητοποιήσεων και καταγγέλλει την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων

Από προηγούμενη απεργία στο νέο αεροδρόμιο

ICON

Από προηγούμενη απεργία στο νέο αεροδρόμιο
«Η κυβέρνηση με τη μεθόδευση των δικαστικών προσφυγών χαρακτηρίζει όλες τις απεργίες στη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παράνομες και καταχρηστικές», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - ΥΠΑ, με την οποία ασκεί κριτική στη συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΣΥΠΑ για την τακτική της, αλλά καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχτεί, με αίτημα την ίση μισθολογική μεταχείριση των εργαζομένων στην υπηρεσία.

«Ουσιαστικά εδώ και χρόνια έχει καταργηθεί το δικαίωμα των κινητοποιήσεων στο χώρο μας, είτε με τη δικαστική παρέμβαση, είτε με την τακτική της ΟΣΥΠΑ, με το να αποφεύγει συστηματικά τη συμμετοχή μας στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ, πράγμα που εξυπηρετεί απόλυτα την κυβέρνηση και την πολιτική της», συμπληρώνει η Παράταξη και υπογραμμίζει: «Η ΕΣΚ - ΥΠΑ συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι ποτέ δεν έπαιξε το ρόλο του απεργοσπάστη, με ταξικό πλαίσιο διεκδίκησης οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, απαλλαγμένων από κάθε συντεχνιακή και ελιτίστικη αντίληψη».

Η ΕΣΚ - ΥΠΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση: 1.050 ευρώ κατώτερου μισθού στο εισαγωγικό κλιμάκιο της ΥΕ κατηγορίας και ανάλογες αυξήσεις για όλα τα κλιμάκια. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν κοινωνική ασφάλιση και Υγεία. «Οχι» νομοσχέδια για μερική απασχόληση. «Οχι» αποσύνδεση συντάξεων - μισθών. «Οχι» μισθολόγιο μόνιμης λιτότητας και αυταρχισμού, της σύνδεσης μισθού - παραγωγικότητας και επέκτασης του εργάσιμου βίου. Αμεση απόδοση όλων των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος. Κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η ΕΣΚ - ΥΠΑ επισημαίνει ότι τα «σκανδαλώδη προνόμια» των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, που συνιστούν και την άνιση αντιμετώπιση των άλλων εργαζομένων, αποτελούν αντάλλαγμα για τη στήριξη του ΔΣ του Συλλόγου τους (ΕΕΕΚΕ) στο ξεπούλημα και τη διάλυση της ΥΠΑ. Προσθέτει ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΣΥΠΑ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) αντί να αναδείξει αυτό το ρόλο της διοίκησης του σωματείου των Ελεγκτών, «περιορίζεται στο να κατακρίνει τις προκλητικές αποζημιώσεις, εφόσον δεν επιφυλάσσεται παρόμοια μεταχείριση και στους υπόλοιπους εργαζόμενους της ΥΠΑ».

Αφού διαπιστώνει την απουσία της ΟΣΥΠΑ ακόμη και από τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, η παράταξη καταλήγει: «Εχουμε να κάνουμε με την προσπάθεια μετατροπής της ΟΣΥΠΑ σε μια τεράστια συντεχνία όπου σταθερά πια δε συμμετέχει στη διεκδίκηση γενικότερων και ουσιωδέστερων αιτημάτων που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ