Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο
Θεατρικές διαδρομές εντός κι εκτός...
«Ο γυάλινος κόσμος» από το Θεσσαλικό Θέατρο
«Ο γυάλινος κόσμος» από το Θεσσαλικό Θέατρο
  • Ξεκίνησαν στο θέατρο «Θησείον» οι παραστάσεις του έργου «Η νύχτα των Τριβάδων» του Περ Ολόφ Ενγκιστ, που αναφέρεται στην πολυτάραχη ζωή και τους ανεκπλήρωτους έρωτες του Αύγουστου Στρίντμπεργκ. Η μετάφραση είναι του Ζαννή Ψάλτη, η σκηνοθεσία του Στέλιου Παυλίδη, τα σκηνικά - κοστούμια του Δημήτρη Ζιάκα, η χορογραφία της Αλεξάντρα Μαζολέτι, οι φωτισμοί του Νίκου Καβουκίδη. Παίζουν: Νατάσα Βασιλείου, Θανάσης Γεωργίου, Μιχάλης Τσουρουνάκης, Μελανία Χασίδου, Μαρία Χατζηνάκη.
  • Η ομάδα «Αρμαδίλλος» παρουσιάζει, στο «Φούρνο», (μέχρι 23/4) την παράσταση «Ο κανόνας», μια τριλογία για τον έρωτα, την εξουσία, τον ανταγωνισμό, την ομορφιά, την εφηβεία, την ενηλικίωση, το θάνατο. Τρία είδη θεάτρου σε ενιαία παράσταση με αποσπάσματα της «Ιφιγένειας στην Αυλίδα» του Ευριπίδη, του ψυχολογικού θρίλερ «Κόκκινες χάντρες» του Λι Μπρούερ και της σάτιρας «Κοκκινοσκουφίτσα» του Μπίλι Αρονσον. Μετάφραση - δραματουργική προσαρμογή - σκηνοθεσία Ευαγγελίας Ανδριτσάνου, κίνηση Σύλβιας Βούσουρα, σκηνικά Κωνσταντίνου Κυπριωτάκη, κοστούμια Ναταλίας Μακρυγιάννη, μουσική επιμέλεια - σύνθεση Μιχάλη Μουστάκη. Παίζουν: Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Γιώργος Μπασιάκος, Φωτεινή Ντεμίρη, Χρήστος Ραχιώτης.
  • Ξεκίνησαν, στο θέατρο «Μύλος», της Λάρισας, οι παραστάσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου με το «Γυάλινο κόσμο». Το έργο του Τένεσι Ουϊλιαμς , σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά , αναπαριστά βιωματικά την ιστορία της οικογένειας του συγγραφέα στον αμερικανικό Νότο και περιγράφει, χωρίς περιστροφές και ωραιοποιήσεις, την εύθραυστη ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, τη σκληρή διαμάχη της ανθρώπινης ψυχής. Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Κομνηνού, τα σκηνικά της Κέλλυ Βρεττού, τα κοστούμια του Χρήστου Μπρούφα, η μουσική επιμέλεια του «POP studio». Παίζουν: Ευα Κοταμανίδου, Χρόνης Παυλίδης, Εφη Μεταγγιτσινού, Ιάκωβος Μυλωνάς.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου , θέλοντας να τιμήσει το Βολιώτη θεατρικό συγγραφέα Δημήτρη Κεχαΐδη, παρουσιάζει, στο αμφιθέατρο του Κτιρίου Σπίρερ, τα μονόπρακτά του «Η βέρα» και «Το τάβλι», σε σκηνοθεσία Νίκου Μπουσδούκου , σκηνικά - κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη, σύνθεση ήχων του Δημήτρη Ιατρόπουλου. Στη «Βέρα» παίζουν: Τάκης Βουλαλάς, Ντίνος Καρύδης, Γιάννης Κυριακίδης και στο «Τάβλι»: Αντώνης Μπαμπούνης,Γιάννης Τότσικας.
  • Στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη μετέφερε η Κάτια Δανδουλάκη τον «Τζόρνταν», το συνταρακτικό μονόλογο των Ανα Ρέινολντς -Μόιρα Μπουφίνι. Το έργο παρουσιάζεται σε απόδοση Μάριου Πλωρίτη, σκηνοθεσία Μάγιας Λυμπεροπούλου, σκηνικά Γιώργου Πάτσα, μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου.
  • Η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών της πόλης, εντάσσει στο πρόγραμμά της, στο θέατρο «Αμαλία», παραστάσεις ηθοποιών της νέας γενιάς, με τίτλο «Νέα πρόσωπα», που αποφοίτησαν πρόσφατα από το Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ηδη παρουσιάζεται το έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρ. Ατάιντε, με τη Δήμητρα Σιγάλα .
  • Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα «σπείρα - σπείρα», προσκεκλημένοι του ΚΘΒΕ, παρουσιάζουν (μέχρι το Σάββατο), στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ολοι μαύρα κι ένα πιάνο».
  • Το θέατρο «Οδός» (25ης Μαρτίου 32, Θεσσαλονίκη) παρουσιάζει την κωμωδία «Αναμείνατε στο ακουστικό σας» του Χαλ Σάλουιν , σε προσαρμογή Θοδωρή Πετρόπουλου, σκηνοθεσία Χρήστου Παπαστεργίου. Παίζουν: Μαρία Μησσήν, Παυλίνα Χαρέλα, Γιάννης Χριστοφάνης, Γιάννης Τοσουνίδης, Ζωή Αβραμίδου, Αγάπιος Αγαπίου, Αννα Θεοδωρίδου, Μαριάννα Αρβανιτίδου . Το έργο παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη ο «Αιρετικός θίασος» παρουσιάζει τη μουσική σάτιρα του Τάσου Αποστολίδη «Αβαλα μαντάβαλα ΙΙ - σεξικοί διάλογοι». Τέλος, Σάββατο και Κυριακή, η Παιδική Σκηνή παρουσιάζει «Το πετρωμένο δάσος» του Χρήστου Παπαστεργίου, σε σκηνοθεσία του ίδιου, σκηνικά Γιάννη Τοσουνίδη, κοστούμια Πόπης Χαρέλα, μουσική Δημήτρη Κεχαγιά. Παίζουν: Γιάννης Τοσουνίδης, Παυλίνα Χαρέλα, Κική Καραλίβανου, Χρήστος Μπογδάνης, Θωμάς Χαρέλας κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ