Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Μουσική
Τους στερούν την επικοινωνία

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες - δημιουργοί επιθυμούν να έχουν βαθιά, ουσιαστική σχέση και ειλικρινή συνομιλία με το κοινό.

Οι άνθρωποι αυτοί εκφράζουν τη ζωτική ανάγκη να επικοινωνήσουν μέσω του έργου τους. Για να έρθει σε επαφή ο σύγχρονος πολίτης με τη δημιουργία του ενός ή του άλλου συνθέτη, ποιητή, συγγραφέα χρειάζεται ένας σοβαρός επικοινωνιακός φορέας, ο οποίος θα αναλάβει να πληροφορήσει και να προβάλει το έργο τους.

Στον 21ο αιώνα τα ΜΜΕ (που θα έπρεπε να παίζουν και τον προαναφερθέντα επικοινωνιακό ρόλο) έχουν τεράστια οικονομική, διαφημιστική και προπαγανδιστική δύναμη. Καθορίζουν σε μεγάλο ποσοστό τι ακούγεται, τι διαβάζεται, τι κυκλοφορεί.

Οι άνθρωποι της τέχνης στερούνται μιας πλατιάς κοινωνικής επικοινωνίας, μια και η πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν ασχολείται μαζί τους. Εδώ και χρόνια τα ΜΜΕ έχουν επιλέξει αδιάκριτα πλέον, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού, να παρουσιάζουν ροζ σκάνδαλα, ίντριγκες, δολοφονίες, πάρτι, γενέθλια γνωστών κοσμικών και καλλιστεία σκύλων. Κυρίως δυστυχισμένων (και καταταλαιπωρημένων από τους καλλωπισμούς!) σκύλων.


Γιώργος ΜΗΝΑΣ
Συνθέτης - Καθηγητής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ