Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΑ
Αυξήσεις από το «παράθυρο» με το νέο δελτίο τιμών

Εννέα αυξήσεις τιμών με τη μέθοδο της «διόρθωσης», τρεις μειώσεις τιμών φαρμάκων προκειμένου να ενταχθούν στη λίστα των ταμείων και 157 τιμές σε νέα ιδιοσκευάσματα, νέες μορφές ή νέες συσκευασίες περιλαμβάνει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που εκδόθηκε χτες.

Ειδικότερα, οι μειώσεις έγιναν μετά από σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλει οι εταιρίες που διακινούν τα συγκεκριμένα σκευάσματα. Οι διορθώσεις αφορούν τιμές ιδιοσκευασμάτων για τα οποία οι αντίστοιχες εταιρίες είχαν ζητήσει μείωση τιμής παλιότερα για να μπουν στη λίστα, στη συνέχεια όμως, όπως αναφέρεται στο δελτίο του υπουργείου Ανάπτυξης, «διαπιστώθηκε ότι δε συνέτρεχε λόγος για τη μείωση αυτή, αφού η τιμή αναφοράς της ομάδας των εν λόγω ιδιοκατασκευασμάτων διαμορφώθηκε τελικά σε επίπεδα που επέτρεπαν την παραμονή τους στη λίστα με την τιμή που είχαν».

Οσο, δε, για τις τιμές σε «νέες μορφές ή νέες συσκευασίες» κυκλοφορούντων σκευασμάτων αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γνωστή η πάγια τακτική των εταιριών να ζητούν αυξήσεις «από το παράθυρο» με τέτοιες μεθόδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ