Τρίτη 12 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Ιστορική» κατοχή

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Το ΝΑΤΟ ανέλαβε χτες και επίσημα την «παροχή ασφάλειας» -διάβαζε κατοχή - της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, στην πρώτη από ιδρύσεώς του, πριν 54 χρόνια, επιχείρηση εκτός Ευρώπης. Ο αναπληρωτής ΓΓ του ΝΑΤΟ, Αλεσάντρο Μινούτο Ρίτσο, δήλωσε ότι το «όνομα και η αποστολή» της ISAF δε θα αλλάξουν, όμως θα αλλάξει «το επίπεδο της δέσμευσης και των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ».

Αυτό δεν είναι απόλυτα βέβαιο. Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Πέτερ Στρουκ χτες, σύμφωνα με ανταποκρίσεις της «Ντόιτσε Βέλε» και του BBC, άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του ότι το Βερολίνο «μελετά» το ενδεχόμενο να αναλάβει η Μπούντεσβερ αποστολές στο υπόλοιπο Αφγανιστάν, ώστε η χώρα «να μην περιέλθει και πάλι στην αναρχία και το χάος»... Αν επιβεβαιωθεί η είδηση αυτή, θα «βελτιώσει» τις ευρισκόμενες σε κρίση (που λέει ο λόγος) σχέσεις Γερμανίας - ΗΠΑ...

  • Δύο Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε χτες όταν Αμερικανοί «κατά λάθος» άνοιξαν πυρ κατά περιπόλου Πακιστανών στρατιωτών στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Ο πακιστανικός στρατός επέδωσε «έντονη διαμαρτυρία στις αρχές των ΗΠΑ για το περιστατικό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ