Τετάρτη 13 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο και πανεπιστήμιο

Διεθνής συνάντηση πανεπιστημιακών - φοιτητικών θιάσων και θεατρικών ακαδημιών στην Ολυμπία

Είκοσι δύο πανεπιστημιακοί θίασοι από όλον τον κόσμο θα συμμετέχουν στην 3η Διεθνή Συνάντηση Πανεπιστημιακού Θεάτρου Ολυμπίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως 24 Αυγούστου, στην Αρχαία Ολυμπία και σε άλλες πόλεις του νομού Ηλείας.

Πάνω από 300 νέοι δημιουργοί από διάφορες χώρες θα συμμετέχουν στη διοργάνωση, που στόχο έχει να διερευνήσει τα νέα ρεύματα στο θέατρο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών. Κάθε βράδυ, για όσο διαρκεί η συνάντηση, θίασοι πανεπιστημίων, θεατρικών ακαδημιών και ανεξάρτητων φοιτητικών ομάδων, θα παρουσιάζουν παραστάσεις πειραματικού χαρακτήρα. Οι θίασοι προέρχονται από Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Λιθουανία, ΗΠΑ, Μεξικό, Βουλγαρία, Τουρκία, Ιράν, Κορέα, Κόστα Ρίκα και Ακτή Ελεφαντοστού. Οι 24 παραστάσεις θα δοθούν στο Θέατρο Δάσους Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και στην Ακρόπολη Αρχαίου Λεπρέου, στο Κάστρο Χλεμούτσι, στη Μαραθιά, στα Καβάσιλα, στο Βαρθολομιό, στο Τραγανό και στο Βασιλάκι. Στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς Συνάντησης, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια και προβολές, από διακεκριμένους ανθρώπους του θεάτρου.

Παράλληλα, από τις 20 - 23 Αυγούστου, πραγματοποιείται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης Πανεπιστημιακού Θεάτρου, με θέμα το «Ρόλο του θεάτρου στον πανεπιστημιακό χώρο, τη διδασκαλία και τη μελέτη του θεάτρου στις μέρες μας», στο οποίο θα συμμετέχουν 120 πανεπιστημιακοί καθηγητές του θεάτρου από όλον τον κόσμο. Συνδιοργανώνεται από το Νεανικό Πλάνο, που διοργανώνει και τη συνάντηση πανεπιστημιακών θιάσων, και τη Διεθνή Ενωση Πανεπιστημιακού Θεάτρου (IUTA), στην Αρχαία Ολυμπία (Συνεδριακό Κέντρο Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας). Στόχος του συνεδρίου είναι να ενθαρρύνει και να ενισχύσει το διάλογο μεταξύ πανεπιστημιακών, ερευνητών, φοιτητών και επαγγελματιών του χώρου. Ηδη έχουν δηλώσει συμμετοχή για το συνέδριο 40 πανεπιστημιακοί και άνθρωποι του θεάτρου από 20 χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Βραζιλία, Κολομβία, Πολωνία, Αργεντινή, Καναδά, Σενεγάλη, Βενεζουέλα, Βέλγιο, Γαλλία, Μεξικό, Ολλανδία, Νότια Κορέα, Ιταλία, Γερμανία, Σλοβακία κ.ά.). Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ