Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΡΟ»
Στα μουλωχτά πέρασε η διετής σύμβαση

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της «Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο ΜΕΤΡΟ για τη «φίμωση» που επέβαλε η πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στην τελευταία Γενική Συνέλευση στις 7 Αυγούστου για την έγκριση της νέα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας απαγορεύοντας στα μέλη του να μιλήσουν και να τοποθετηθούν.

Ο συνδυασμός καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης, ότι πάσχισε να υπερψηφιστεί η συγκεκριμένη διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας την οποία αξίωνε η ίδια η εργοδοσία και θα υπηρετήσει την ίδια μέχρι σήμερα αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Καταγράφοντας στη συνέχεια ο συνδυασμός τις παραλείψεις και τις διαφοροποιήσεις που εντοπίζονται στο κείμενο της συλλογικής σύμβασης, επισημαίνει μεταξύ άλλων: Εισάγει άρθρο που προβλέπει ορισμό εισφοράς 1:1 εταιρίας - εργαζομένων στην περίπτωση ίδρυσης επαγγελματικού ταμείου ασφάλισης που εκτός της ιδιωτικοποίησης και του ρίσκου που περιλαμβάνει στη φιλοσοφία του, προκαταβάλλεται και η σχέση της εισφοράς χωρίς να έχει προηγηθεί καταστατική συνέλευση εργαζομένων. Αφήνει αόριστες και ασαφείς τις μελλοντικές εργασιακές σχέσεις των εκδοτών εισιτηρίων. Αφαιρέθηκε το άρθρο που προέβλεπε επανακατάρτιση του νέου μισθολογίου με βάση το νέο οργανόγραμμα. Τέλος, αφήνει μετέωρο το θέμα της εκπροσώπησης των εργαζομένων στη διοίκηση της ΑΜΕΛ.

Τέλος, η ΑΑΣ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη συγκρότηση ενός ταξικού πόλου συνεργασίας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, για την προοπτική ενός σωματείου που θα παλεύει καθημερινά για τα προβλήματα των εργαζομένων και θα σπάσει τα δεσμά της εξάρτησης από κάθε πολιτική στήριξης αντεργατικών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ