Τετάρτη 20 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τον έλιωσε η πρέσα

To φονικό στα εργοστάσια και στις οικοδομές συνεχίζεται αδιάκοπα με θύματα εργαζόμενους που μοχθούν καθημερινά για το ψωμί της οικογένειάς τους και τελικά οδηγούνται στο θάνατο από την απληστία και ασυδοσία των αφεντικών και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Ενα ακόμα θύμα προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων προχτές το πρωί σε εργοστάσιο μεταλλικών ειδών στην Οδό Θερμαϊκού στη N. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον ρωσικής καταγωγής 33χρονο βιοπαλαιστή Tamrazov Tigran, o οποίος βρήκε τραγικό θάνατο ενώ εργαζόταν σε μηχάνημα στιλβώσεως μαχαιριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ο άτυχος εργάτης, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, παρασύρθηκε από τους κυλίνδρους του μηχανήματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι συνάδελφοί του στο εργοστάσιο έτρεξαν αμέσως να προσφέρουν όποια βοήθεια μπορούσαν. Ο θανάσιμα τραυματισμένος εργάτης διακομίστηκε αμέσως στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου όμως οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς το θάνατό του.

Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος που οδήγησε στο θάνατο τον νεαρό εργάτη διεξάγει το ΙΖ Αστυνομικό Τμήμα Θεσσαλονίκης, ενώ συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου. Παράλληλα όμως, διεξάγεται και έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο το εργοστάσιο πληρούσε τους όρους ασφαλούς λειτουργίας.

  • Οι κακώσεις στο κεφάλι και τον αυχένα ήταν η χτεσινή πληρωμή δύο οικοδόμων στα έργα της Αττικής Οδού στην περιοχή του Ζεφυρίου. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Βλάχο, 28 χρόνων και Σπύρο Βουτζούκο, 38 χρόνων, εργαζόμενοι και οι δύο στην εταιρία «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ», οι οποίοι χτες το πρωί χτύπησαν στο κεφάλι την ώρα που έριχναν μπετό. Οι δύο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό» όπου τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παρέμειναν εκεί για προληπτικούς λόγους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ