Κυριακή 24 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πανεξόρμηση με το αγωνιστικό κάλεσμα στη Θεσσαλονίκη

Σε ταξική συσπείρωση και ενωμένο αγώνα, σε λαϊκή αντίσταση και πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, καλεί τον εργαζόμενο λαό το ΠΑΜΕ και δίνει αγωνιστικό ραντεβού στις διήμερες εργατικές εκδηλώσεις που οργανώνει με αφορμή τα εγκαίνια της 68ης Διεθνούς Εκθεσης στη Θεσσαλονίκη στις 5 και 6 Σεπτέμβρη. Από αύριο τα στελέχη των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και όλων των φορέων που συστρατεύονται κάτω από το κάλεσμά του, ξεκινούν πανεξόρμηση ενημέρωσης στα εργοστάσια και τα μαγαζιά, στις γειτονιές.

Το ΠΑΜΕ, καλεί τον εργαζόμενο λαό να δυναμώσει την αγωνιστική συσπείρωση και δράση στους τόπους δουλιάς, στους κλάδους, στις λαϊκές γειτονιές. Να ενισχύσει την προσπάθεια για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και τη ριζική αλλαγή της κατάστασης.

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ προειδοποιεί πως «η κυβέρνηση έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τους εργαζόμενους», πως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, δεν έδωσε και δεν μπορεί να δώσει λύση στα λαϊκά προβλήματα. «Πάντα θα εχθρεύεται και θα χτυπά τα λαϊκά δικαιώματα». Το ΠΑΜΕ καλεί το λαό να μη δείξει εμπιστοσύνη «στα παχιά λόγια και τις κινήσεις εντυπωσιασμού του Κοινωνικού Φόρουμ, του ΣΥΝ που ψήφισε το Μάαστριχτ, στηρίζει την ΟΝΕ, έχει διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει σοβαρά αντεργατικά μέτρα που ανατρέπουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ΕΔΟΘ), που τις μέρες αυτές θα προβάλουν παραπλανητικά διάφορα "μείγματα" της ίδιας αντεργατικής πολιτικής. Στηρίζουν τις βασικές επιλογές κυβέρνησης και κεφαλαίου, προσπαθούν να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους με "κοινωνικούς διαλόγους", τη λογική της ταξικής συναίνεσης. Είναι συνένοχοι στη χειροτέρευση της κατάστασης χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ