Τρίτη 26 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ»
Οι βιομήχανοι για τις... «παροχές»

Τις... ενστάσεις της για το κυβερνητικό... «προεκλογικό πακέτο παροχών», πρόκειται να καταθέσει η ηγεσία του ΣΕΒ στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, με αφορμή την προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχουν αύριο Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Προκλητικοί οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, από τη μια πλευρά αξιώνουν όλο και μεγαλύτερα φορολογικά και επενδυτικά προνόμια, ενώ όταν πρόκειται για τα λαϊκά στρώματα - για την προεκλογική τους εξαπάτηση για την ακρίβεια - γίνονται... ευαίσθητοι και κήρυκες της ανάγκης για «δημοσιονομική σταθερότητα».

Το ύψος του... προεκλογικού πακέτου κοινωνικής εξαπάτησης, έχει γίνει το τελευταίο διάστημα αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των διαμορφωτών της οικονομικής πολιτικής και διαφόρων κέντρων της ολιγαρχίας. Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει ρίξει μέχρι σήμερα διάφορα νούμερα για το ύψος του πακέτου, που ξεκινούν από 700 - 800 εκατ. ευρώ, έως και τα 2 δισ. ευρώ. Χτες έκαναν λόγο για «οροφή παροχών» η οποία δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1,2 δισ. ευρώ. Πιο ειλικρινής ο υπουργός Οικονομίας, ανέφερε σε εβδομαδιαία οικονομικοπολιτική εφημερίδα το προηγούμενο Σάββατο, ότι το πραγματικό ύψος του πακέτου θα είναι σαφώς μικρότερο από αυτά που αναγράφονται στον Τύπο, δεδομένου ότι και χωρίς το πακέτο, η κυβέρνηση κάτι θα έδινε στις κοινωνικές ομάδες που προτίθεται να ενισχύσει...

Οπως έγραψε και ο «Ρ» το περασμένο Σάββατο, η κυβέρνηση αναζητά ισορροπίες ανάμεσα στην ανάγκη να παρουσιάσει ένα «αξιοπρεπές» πακέτο, ώστε να έχει ελπίδες να μεταστρέψει το κλίμα σε κοινωνικές ομάδες που έχουν απομακρυνθεί από αυτή (συνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες, μικρομεσαίοι κλπ.), και στις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας, αντοχές τις οποίες επικαλούνται κάθε φορά που πρόκειται να δώσουν μερικά ψιχία - έναντι αμοιβής βέβαια - στα λαϊκά στρώματα, αλλά... ξεχνούν κάθε φορά που εξαγγέλλουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ