Τρίτη 26 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΖΑΓΟΡΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Προβλήματα υποδομής στα σχολεία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Μπροστά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας καταγγέλλουν με Ερώτησή τους στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα υποδομής και λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο Δήμο Ζαγοράς του Νομού Μαγνησίας. Οι βουλευτές τονίζουν ότι το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας της αδιαφορίας του υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος δήμος να δηλώνει πως στη νέα σεζόν τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται στο κείμενο της Ερώτησης: «Ο δήμος χρωστά 60.000 ευρώ σε προμηθευτές, κυρίως πετρελαίου, από τις προηγούμενες χρονιές.

Τα σχολεία βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η στέγη στο Λύκειο Ζαγοράς είναι κατεστραμμένη και επιπλέον απαιτούνται δυο νέες αίθουσες για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Το Δημοτικό Σχολείο στο Δ. Δ. Πουρίου, που από φέτος θα λειτουργήσει ολοήμερο, χρειάζεται επέκταση σε αίθουσες, αφού από 3θέσιο γίνεται 4θέσιο και σοβαρή επέμβαση συντήρησης στα κουφώματα (πόρτες, παράθυρα, στέγη κ.ά.).

Το Νηπιαγωγείο στεγάζεται κυριολεκτικά σε κοτέτσι και ο αύλιος χώρος είναι γεμάτος παγίδες για τα νήπια.

Τέλος το Δημοτικό Σχολείο στο Δ. Δ. Μακρυράχης θα πρέπει να λειτουργήσει με δάπεδα και σκεπή κατεστραμμένα, με αρνητικότατες συνέπειες σε βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών ιδιαίτερα το χειμώνα».

Με βάση όλα τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα πάρει άμεσα, ώστε φέτος να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα και οι μαθητές του ορεινού δήμου να μην αισθάνονται ότι είναι μαθητές τρίτης κατηγορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ