Τρίτη 26 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΑΝΤΑ
Σημαντική η προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες...

ΚΙΓΚΑΛΙ.--

Μαζική ήταν η ανταπόκριση του εκλογικού σώματος στις πρώτες πολυκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν χτες στη Ρουάντα για την ανάδειξη νέου Προέδρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η συμμετοχή των ψηφοφόρων έως το μεσημέρι είχε ανέλθει στο 80% του εκλογικού σώματος που ανέρχεται σε περίπου 3.900.000 άτομα.

Εκτιμήσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφέρουν ως επικρατέστερο το νυν Πρόεδρο της της Ρουάντας, Πολ Καγκάμε, καθώς τα προγνωστικά τον έφεραν να υπερτερεί έναντι των δύο αντιπάλων του και να παραμείνει -κατά πάσα πιθανότητα... - στο ύπατο αξίωμα.

Τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας παρακολούθησαν περίπου 350 παρατηρητές, εκ των οποίων εκείνοι που προέρχονταν απ' την ΕΕ εξέφρασαν ανησυχία για το γεγονός πως πολλοί ψηφοφόροι, αντί υπογραφής, χρησιμοποιούσαν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Κάτι τέτοιοι, είπαν εκλογικοί παρατηρητές από χώρες της ΕΕ, ενδεχομένως να διευκόλυνε κάποιους να διακρίνουν ποιος ψήφισε ποιον...

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές κυρίως από υποψήφιους κομμάτων της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλαν πράξεις εκφοβισμού ή αποκλεισμού τους από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ