Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΛΕΙΑ
Τρομοκρατικές διώξεις συνδικαλιστών

Η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει

Ακόμα και σε δικαστικές διώξεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που τόλμησαν να υπερασπιστούν το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλιάς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, καταφεύγουν οι καρεκλοκένταυροι, εργοδοτικοί -κυβερνητικοί συνδικαλιστές στην Ηλεία για να τρομοκρατήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Γιακουμέλος, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, επειδή ως πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΣ Ηλείας υπερασπίστηκε, το 2002, το δικαίωμα για δουλιά στους 27 απολυμένους από την ΕΑΣ, τώρα βρίσκεται υπό δίωξη από την επιχείρηση. Η διοίκηση της ΕΑΣ τον παρέπεμψε στην Επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264, με το αίτημα της οριστικής απόλυσης από την Ενωση! Ωστόσο, το προκλητικό - τρομοκρατικό αυτό αίτημα απορρίφθηκε.

Ομως, η διοίκηση της ΕΑΣ και ο πρόεδρός της Πατσούρης, αντί να «τα διπλώσει», κατέθεσε μήνυση και ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Γιώργου Ηλιόπουλου, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του ΕΚ Πύργου, γιατί στη συνεδρίαση της Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν.1264, όπου συμμετείχε σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων, υπερασπίστηκε, κάνοντας το καθήκον του, τον διωκόμενο από την ΕΑΣ εργαζόμενο (Σπ. Γιακουμέλο).

Οπως καταγγέλλει η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ, αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που όχι μόνον ανέχεται, αλλά και παροτρύνει σε τέτοιες καταστάσεις την εργοδοσία. Οπως έκανε ο πρόεδρος του ΕΚ Πύργου Ορφανός, που στο εργοτάξιο Δασκαλαντωνάκη κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει συνδικαλιστές! Ενώ ο γραμματέας του ΕΚ Πύργου Σπυρόπουλος, σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν.1264, συντάχτηκε με την εργοδοσία, ζητώντας την απόλυση του συνδικαλιστή.

Οπως καταγγέλλεται από τη γραμματεία του ΠΑΜΕ Ηλείας, προχτές η κυβερνητική εργοδοτική πλειοψηφία του ΕΚ Πύργου, πιστή στη γραμμή του συμβιβασμού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συνεπικουρούμενη από τον εκλεκτό της ΔΑΚΕ πρόεδρο των «πλακάδων» Π. Σταθά, αρνήθηκαν να συζητήσουν πρόταση έκδοσης ψηφίσματος καταδίκης της εργοδοσίας και υπεράσπισης του διωκόμενου Γ. Ηλιόπουλου, μέλους του ΔΣ του ΕΚ και προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας.

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ο ρόλος του κυβερνητικού -εργοδοτικού συνδικαλισμού που δρα ως «Δούρειος Ιππος» σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος, τονίζεται στην ανακοίνωση - καταγγελία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ηλείας.

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον εργασιακό μεσαίωνα που επιχειρεί να επιβάλει στους εργαζόμενους η εργοδοσία, με την ανοχή και στήριξη του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού. Υπενθυμίζει πως ο Νομός Ηλείας κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην ανεργία (πάνω από 20%). Καταγγέλλει τη γενικευμένη εφαρμογή του καθεστώτος του απασχολήσιμου (εξάμηνες συμβάσεις στους δήμους, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εργοστάσια κονσερβοποιίας, εντατικοποίηση κλπ.).

Με αφορμή τα συγκεκριμένα γεγονότα που καταγγέλλονται, τα μέλη του ΔΣ του ΕΚ Πύργου Αγγελος Μπούζης και Γιώργος Ηλιόπουλος, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους να ξεσηκώσουν κίνημα αντίστασης και καταδίκης των εργοδοτικών παρεμβάσεων και τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων, αλλά και κατά της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ