Παρασκευή 29 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Και ταινίες φτιάχνουμε... »

Στα «θολά» ψαρεύει... ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, με αφορμή τη χτεσινή συνεδρίαση και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για θέματα παιδείας και εκπαίδευσης και ίδρυση Τμήματος Κινηματογράφου στο ΑΠΘ.

Περιχαρής, ο υπουργός εξέφρασε τη «μεγάλη» του «ικανοποίηση» και έφτασε στο σημείο να πει πως η απόφαση αυτή αποτελεί «πολύ σημαντικό βήμα για την κινηματογραφική εκπαίδευση και την ένταξή της στις δομές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που διασφαλίζουν και την ποιότητα, αλλά και τους τίτλους σπουδών»!

Αν νομίζει, όμως, ότι οι κινηματογραφιστές πείθονται από τα λεγόμενά του, κάνει τεράστιο λάθος. Ανάλογα τμήματα - διαφόρων μορφών - που ασχολούνται θεωρητικά με τον κινηματογράφο, υπάρχουν ήδη στην ανώτατη εκπαίδευση. Φυσικά, ένα ακόμη και μάλιστα σε μεγάλο πανεπιστήμιο, δε βλάφτει. Το αντίθετο. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να θεωρείται «σημαντικό βήμα» για το μακρόχρονο, μόνιμο αίτημα για ίδρυση κρατικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με ανώτατη και πλήρη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε όλους τους τομείς, από το σενάριο μέχρι το μοντάζ, η απόσταση είναι τεράστια. Και χρονικά, παρασάγγας απέχει από τις εκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ