Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ
Ο αγώνας δεν ξεπουλιέται

Παράσταση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα στις 11 το πρωί, σπουδαστές της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Πειραιά, που στη χτεσινή Γενική Συνέλευση του συλλόγου τους αποφάσισαν ότι ο αγώνας για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση συνεχίζεται και δεν ξεπουλιέται.

Η τροπολογία για τα ΤΕΙ που κατέθεσε το υπουργείο και ψηφίστηκε στη Βουλή, σε τίποτα δε βελτιώνει την κατάσταση στα ΤΕΙ και το πρόβλημα της υποβάθμισης των ιδρυμάτων που κράτα ομήρους χιλιάδες σπουδαστές διαιωνίζεται. Απέναντι σ' αυτά, οι σπουδαστές της ΣΤΕΦ Πειραιά χαρακτηρίζουν την τροπολογία «ντροπολογία» και απαντάνε ότι ο αγώνας συνεχίζεται, δεν ξεπουλιέται και δεν εξαγοράζεται.

«Η κοροϊδία δεν περνά» λένε οι σπουδαστές και σήμερα το διαδηλώνουν με την κινητοποίησή τους έξω από το υπουργείο Παιδείας. Διαδηλώνουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που φέρει το βάρος της ευθύνης για το αδιέξοδο των ΤΕΙ και αντί να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα με την υιοθέτηση της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, προτιμάει την πολιτική των προεκλογικών ελιγμών και τα πρόχειρα μπαλώματα που συνεχίζουν και εντείνουν το αδιέξοδο.

οι σπουδαστές της ΣΤΕΦ Πειραιά αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιώντας την Τρίτη 28/3, στις 11 π.μ., συμβολικό κλείσιμο της Λεωφόρου Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ