Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να δοθούν τα πλήρη στοιχεία για τα οικονομικά της ΤΑ

Τα πλήρη στοιχεία για τις αποδόσεις του Δημοσίου προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητεί από την κυβέρνηση το ΚΚΕ. Με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, οι βουλευτές του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος, Παναγιώτης Κοσιώνης, Νίκος Γκατζής, Αγγελος Τζέκης, Σταύρος Σκοπελίτης και Σπύρος Στριφτάρης, καλούν εκ νέου τους υπουργούς Οικονομίας - Οικονομικών και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης να καταθέσουν σχετικά στοιχεία, καθώς τα είχαν ζητήσει και πριν περίπου δύο μήνες, αλλά δεν πήραν πλήρεις απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές αναφέρουν στην 2η Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων:

«Με την υπ' αριθμ. 821/98/15-7-2003 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ζητούσαμε:

- Τα ακριβή ποσά που εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο κατ' έτος στους αντίστοιχους κωδικούς εσόδων από το 1990 μέχρι και σήμερα.

- Οι αντίστοιχες κρατήσεις ανά έτος και κατά κωδικό καθώς και οι διατάξεις που προβλέπουν αυτές τις κρατήσεις.

- Ποιες είναι οι αποδόσεις στην ΤΑ και πού αναφέρονται.

- Τι έπρεπε να πάρει η ΤΑ ιδιαίτερα από Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, Φόρο Εισοδήματος Προηγουμένων ετών, Φόρο επί των τόκων καταθέσεων, Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Επειδή τα στοιχεία που μας δόθηκαν υπολείπονται των αιτηθέντων καλούνται οι κ.κ. υπουργοί να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής τα παρακάτω στοιχεία:

1ο. Ποια ποσά κατ' έτος (π.χ. ΟΓΑ ή επιστροφές αχρεωστήτων καταβληθέντων) και κατά κατηγορία, αφαιρέθηκαν από τα έσοδα του κράτους από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων και ποιο είναι το καθαρό ποσό επί του οποίου υπολογίζονται τα έσοδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2ο. Ποια ποσά κατ' έτος και με βάση ποιες διατάξεις αφαιρέθηκαν από τα έσοδα του κράτους για τέλη κυκλοφορίας και ποιο το καθαρό ποσό, επί του οποίου υπολογίζονται τα έσοδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3ο. Ποια τα ποσά κατ' έτος που εισπράχθηκαν από το κράτος από έσοδα προηγούμενων ετών από το 1991 έως σήμερα και αφορούν έσοδα Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από το 1990 (συμπεριλαμβανομένου) και μετά.

4ο. Τα έσοδα από φόρους επί των τόκων καταθέσεων από το 1990 και μετά;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ