Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ
Ξανά υποσχέσεις για τα αρδευτικά έργα

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει τους αγρότες και το λαό της Αρτας, για μια ακόμα φορά, μοιράζοντας προεκλογικές υποσχέσεις για διαγωνισμό και ανάθεση των αρδευτικών έργων του νομού, καταγγέλλει η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση. Η ΝΕ ζητά την άμεση κατασκευή των εγγειοβελτιωτικών έργων του νομού που θα λύσουν σοβαρά και χρόνια προβλήματα παραγωγής. Θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων και στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και των ποικιλιών. Θα συμβάλουν στην αύξηση των εισοδημάτων των μικρομεσαίων αγροτών.

Ειδικότερα, με την ανακοίνωση αυτή η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ απαντά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, που έγιναν διά στόματος της υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Ροδ. Ζήση στις 22/8/2003 και σύμφωνα με τις οποίες στις 20/9/2003, ημέρα Σάββατο, θα γίνει η δημοπράτηση των αρδευτικών έργων της Αρτας και θα έχουν ως πηγή χρηματοδότησης τις «δημόσιες επενδύσεις».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι Αρτινοί πολίτες έχουν μπουχτίσει από ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις για τα σοβαρά έργα υποδομής στον αγροτικό τομέα. Εξι φορές μέχρι σήμερα έχουν εξαγγείλει προεκλογικά και σε άπειρες εκδηλώσεις, κομματικές περιοδείες και συσκέψεις στο νομό, διάφοροι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες και έχουν δεσμευτεί δημόσια για την υλοποίησή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προεκλογικής δημαγωγίας για το θέμα αυτό, προστίθεται, είναι ότι ο ίδιος ο Κ. Σημίτης, πριν τις εκλογές του 2000, τα είχε εξαγγείλει στα Γιάννενα για να τα ξεχάσει μετεκλογικά.

Η ΝΕ Αρτας επισημαίνει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και υποταγμένη στη λογική και την πολιτική της. Και η ΕΕ δεν εγκρίνει αυτά τα έργα γιατί θέλει τον περιορισμό των μεσογειακών προϊόντων, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλείται ο αρτινός λαός, οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού να καταδικάσουν με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές τα κόμματα του δικομματισμού και όλους εκείνους που συντάσσονται με τις ευρωπαϊκές επιταγές και κατευθύνσεις. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την υλοποίηση αυτών των έργων και πραγματικά καλύτερες μέρες για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ