Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
Προκαλεί η κυβέρνηση...

Και το «χαρτί» των μεγάλων έργων (που ο ελληνικός λαός πληρώνει αδρά) ανασύρει για προεκλογική χρήση η κυβέρνηση

Στη μάχη της κυβερνητικής προπαγάνδας τίθεται και το υπερχρεωμένο Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων (ΠΔΕ), με αφορμή τη μετάβαση του πρωθυπουργού σήμερα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σε χτεσινό δελτίο Τύπου, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας, επιχειρείται να δοθεί η εικόνα της «κοσμογονίας» από οδικά ή άλλα έργα που πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή στη συμπρωτεύουσα.

Εργα που τα πληρώνει αδρά ο ελληνικός λαός, καθώς ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων του ΠΔΕ προέρχεται από κρατικό δανεισμό. Η κατασκευή των οδικών αξόνων στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμα οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, καθώς: Πρώτον, οι προϋπολογισμοί όλων των έργων έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί, τα χρονοδιαγράμματα παράδοσής τους έχουν παραβιαστεί, ενώ οι μεγάλοι ωφελημένοι από αυτή την κατάσταση είναι οι εργολάβοι - κατασκευαστές, αλλά και όσοι σχετίζονται με αυτά. Δεύτερον, ορισμένα από τα μεγάλα αυτά έργα έχουν κυριολεκτικά «στοιχειώσει», όπως η ΠΑΘΕ, η κατασκευή της οποίας έχει αρχίσει από τη δεκαετία του '80, και «Κύριος οίδε» πότε θα ολοκληρωθεί... Παρά ταύτα η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το προπαγανδιστικό χαρτί των μεγάλων έργων.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι ήδη παραδόθηκαν στην κυκλοφορία 25 χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού (τμήμα Κουλούρα - Κλειδί), ενώ τη Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη παραδίδεται το τμήμα Λαγκαδάς - Νυμφόπετρα, μήκους 30 χλμ., καθώς και 25 χλμ. της λειτουργικής Εγνατίας στο τμήμα Νυμφόπετρα - Ρεντίνα. Πάντα κατά την ανακοίνωση, σήμερα παραδίδεται προς χρήση η νέα εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης μήκους 7 χιλιομέτρων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλα έργα... Την ίδια... κοσμογονία ανακαλύπτουν και στο χώρο της κατασκευής σχολικών κτιρίων που χρηματοδοτούνται από τις δημόσιες επενδύσεις, στο πλαίσιο της λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ