Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλία στη «σκιά» της Ακρόπολης

Η αφίσα που φιλοτέχνησε ο Κώστας Τσόκλης
Η αφίσα που φιλοτέχνησε ο Κώστας Τσόκλης
Στον πεζόδρομο της Δ. Αεροπαγίτου, στη σκιά της Ακρόπολης, αλλά με πλούσια συμμετοχή εκδοτών, δεκάδες χιλιάδες τίτλους, και με παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθεί το 32ο Φεστιβάλ Βιβλίου (12-28/9). Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 15/9, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Περίπου 300 εκδότες, με 50.000 τίτλους βιβλίων, σε καινούρια περίπτερα θα περιμένουν τους βιβλιόφιλους στη Δ. Αεροπαγίτου, καθώς το Πεδίον του Αρεως «αναπλάθεται». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ο διοργανωτής), Δημοσθένη Καϊάφα - ο οποίος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τη φετινή διοργάνωση- «φιλοδοξία είναι να καταστεί το φεστιβάλ ένα από τα βασικά πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας και με διεθνείς προεκτάσεις.

Την αφίσα του φεστιβάλ φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Κώστας Τσόκλης, ο οποίος «τάραξε» - κάπως- τα «νερά» της συνέντευξης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την απουσία από τη συνέντευξη της δημάρχου Αθήνας και του υπουργού Πολιτισμού. Είχαν προηγηθεί ευχαριστήρια του Συνδέσμου και προς τους δύο, για τη συνεργασία τους στη διοργάνωση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Κ. Τσόκλη: «Περίμενα να είναι εδώ όλοι αυτοί που ευχαριστείτε. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κάνουν μούσκεμα και δε βρίσκονται εκεί που θα έπρεπε... Ας τους συγχωρήσουμε για μια ακόμη φορά». Στη συνέχεια ο ζωγράφος αναφέρθηκε με ζεστά λόγια για τον θανόντα Ηλία Πετρόπουλο.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχει το ελληνικό τμήμα της «Γιούνισεφ», δεν ανακοινώθηκε, καθώς ακόμα αναζητείται κατάλληλος χρόνος για να μην συμπίπτουν οι εκδηλώσεις των εκδοτών με τις εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ στο Ηρώδειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ