Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Οδηγία για τη λειτουργία σταθμών μέσω δορυφόρου

Οδηγία, για τη λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών ελεύθερης λήψης μέσω δορυφόρου ή άλλων δικτύων, εξέδωσε προχθές το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Την οδηγία εξέδωσε το ΕΣΡ, με αφορμή τις αιτήσεις που έχουν καταθέσει ραδιοφωνικοί σταθμοί, προκειμένου να πάρουν άδεια δορυφορικής σύνδεσης.

Η οδηγία αναφέρεται στις κατηγορίες των σταθμών που θα μπορούν να πάρουν άδεια, στο δικαίωμα και στους όρους για τη χορήγηση, αλλά και στη διάρκεια της άδειας. Επίσης αναφέρεται στη διαδικασία εκδόσεως της άδειας, στα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση, στις υποχρεώσεις των κατόχων, αλλά και στο περιεχόμενο της απόφασης της άδειας.

Οπως τονίζεται στο κείμενο, δικαίωμα για τη χορήγηση της συγκεκριμένης άδειας έχουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης, που μεταδίδουν το πρόγραμμά τους μόνο μέσω δορυφόρου, καλωδιακού ή άλλου δικτύου, καθώς και κάθε ραδιοφωνικός σταθμός που έχει άδεια λειτουργίας.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που θα εκπέμπουν μέσω δορυφόρου θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις υποχρεώσεις των σταθμών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας μέσω επίγειων πομπών, ενώ δε θα μπορούν να προβαίνουν σε αλλαγές του προγράμματός τους χωρίς να έχουν ενημερώσει το ΕΣΡ. Παράλληλα, το ΕΣΡ, μέσω της συγκεκριμένης οδηγίας, αναφέρει τους όρους και τις προϋποθέσεις που χρειάζεται να πληρούν οι σταθμοί, προκειμένου να εκπέμπουν μέσω δορυφόρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ