Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Πλώρη για τετράδα βάζει σήμερα η εθνική μας κόντρα στην Ιταλία

Sportidea

Πλώρη για τετράδα βάζει σήμερα η εθνική μας κόντρα στην Ιταλία
Γεννημένος για τα μεγάλα παιχνίδια, ο Γιάννης Ιωαννίδης περιμένει πώς και πώς το σημερινό προημιτελικό, κόντρα στην Ιταλία (22.00 ΕΤ1). Για τον «ξανθό» μπορεί η εμπειρία να είναι πρωτόγνωρη, όσον αφορά στην εθνική ομάδα (είναι η δεύτερη θητεία του στον πάγκο της και για πρώτη φορά φτάνει τόσο ψηλά, αφού η πρώτη εμπειρία στην Μπρατισλάβα και την Πράγα το 1981 ήταν οδυνηρή, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να τερματίζει πολύ χαμηλά), αλλά σε συλλογικό επίπεδο έχει φάει με το ...κουτάλι τέτοιους αγώνες. «Μπορεί ο πολύς ο κόσμος να θεωρεί εύκολο το ματς, αλλά εμένα με ενδιαφέρει το τι θεωρούμε εμείς και σας λέω, λοιπόν, πως το παιχνίδι κρύβει μεγάλες δυσκολίες. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που βασίζεται πολύ στο περιφερειακό σουτ, συνεπώς είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να παίξουμε σούπερ άμυνα στην περιφέρεια και να μην τους επιτρέψουμε το ελεύθερο σουτ», τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης, που παραδέχτηκε πως δεν του αρκεί η καλή εμφάνιση. «Δε θέλω να είμαι σαν τον Απόλλωνα Αθηνών, τη μεγάλη ομάδα επί Καμάρα, που έπαιζε πάντα καλά, αλλά συνήθως έχανε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μένει και μετράει και στην Αττάλεια κανείς δε θυμάται το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο που είχαμε με τους Γερμανούς. Ολοι σταθήκατε στο δεύτερο που δεν πήγαμε καλά και κυρίως στο τελικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς στην Ελλάδα, μόλις νικήσεις ένα παιχνίδι σε πάνε κατ' ευθείαν στον τελικό, ενώ μόλις χάσεις σε βγάζουν όλοι άχρηστο και είναι έτοιμοι να σε πυροβολήσουν. Πρέπει κάποια στιγμή όλα αυτά να σταματήσουν. Εδώ νικήσαμε την Κροατία και λέμε δεν παίξαμε καλά. Λες και νικάμε τους Κροάτες κάθε μέρα».

Υπεράνω όλων η ομάδα

Ο Γιάννης Ιωαννίδης όλες αυτές τις μέρες κάνει ...φροντιστήριο στους παίκτες του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού γνωρίζει καλά πως πολλοί από αυτούς δεν έχουν παίξει ποτέ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, ιδιαίτερα με την εθνική: «Σίγουρα αυτό μπορεί να δημιουργεί στα παιδιά ένα έξτρα βάρος, αλλά θέλω όλοι να καταλάβουν πως ο καθένας κοιτάζει να πάει καλά εκεί που πρέπει. Ολα τα άλλα είναι στο βάθος του μυαλού. Πάνω απ' όλα και από όλους είναι η ομάδα και αυτό πρέπει όλοι να χωνέψουμε. Ανασφάλεια μπορεί να νιώθεις μόνο αν δεν έχεις γνώση, αφού όποιος ξέρει και γνωρίζει το αντικείμενο δεν ανησυχεί για το τι θα αντιμετωπίσει».

Το γεγονός πως οι Ιταλοί υστερούν κάτω από το καλάθι σίγουρα δίνει ένα έξτρα κίνητρο, για να περνάμε την μπάλα στους ψηλούς και ιδιαίτερα στον Τσακαλίδη, αν και ο τελευταίος, λόγω και του προβλήματος που αντιμετώπισε, δεν απέδωσε ως τώρα τα αναμενόμενα. «Το παιδί ταλαιπωρήθηκε από τον ιό και δεν είχε πει στην αρχή τίποτα σε κανέναν. Με τους Τούρκους, έπεσε και στο παρκέ διεκδίκησε μπάλες, αλλά ήταν φανερό πως ήταν εξουθενωμένος, την άλλη μέρα μάλιστα δεν μπορούσε σχεδόν να σταθεί στα πόδια του. Ηταν ράκος. Σαφώς και μπορεί να βοηθήσει περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να του περάσουμε μπάλες».

Στον άλλο ημιτελικό νωρίτερα η Ισπανία θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ (19.00 ΕΤ1),


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ