Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
«Βάναυση» προσβολή

Την έντονη διαμαρτυρία τους για σποτ του τηλεοπτικού σταθμού «STAR» εκφράζουν με ανακοίνωσή τους το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, η Εταιρεία Συγγραφέων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου. Χαρακτηρίζουν το τηλεοπτικό μήνυμα ως «απαράδεκτο», τονίζοντας πως η «"έμπνευση" αυτή αποτελεί βάναυση προσβολή του πολιτισμού μας» και πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίστηκε το βιβλίο με «τόσο υποτιμητικό τρόπο».

Αναφέρονται συγκεκριμένα σε διαφημιστικό μήνυμα, στο οποίο ένας υποτιθέμενος τηλεθεατής με επιδεικτικό τρόπο χρησιμοποιεί ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του για να στηρίξει τη βάση της τηλεοπτικής συσκευής του, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκπομπές του καναλιού.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «δυστυχώς, το έλλειμμα κοινωνικών και πολιτιστικών ευαισθησιών δεν είναι ασήμαντο στο τηλεοπτικό τοπίο» και ότι η «προσβολή στρέφεται εναντίον κάθε δημιουργού και σκεπτόμενου πολίτη».

Οι παραπάνω φορείς του βιβλίου καλούν τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR» να διακόψει τη μετάδοση του «απαράδεκτου μηνύματος», ενώ επιφυλλάσονται για κάθε νόμιμο και ηθικό δικαίωμά τους. Ηδη έχουν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς και στους αρμόδιους όπως αναφέρουν υπουργούς ζητώντας την παρέμβασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ