Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
Περίπτερα, συζητήσεις, διεθνής αλληλεγγύη

Μελαμψά πρόσωπα, σκιστά ματάκια, ξανθωποί νέοι, ένα σύνολο από πρόσωπα, αγωνιστικές εμπειρίες, αλλά και χρώματα, μουσικές και... γεύσεις από όλο τον κόσμο, συναντά κανείς στη Διεθνούπολη του 29ου Φεστιβάλ. Στις 29 φτάνουν οι ξένες οργανώσεις που θα συμμετέχουν με αντιπροσωπείες τους στις εκδηλώσεις του τετραημέρου και θα έχουν τα δικά τους περίπτερα στη Διεθνούπολη, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις διεθνείς εξελίξεις, να ανταλλάζουν απόψεις και εμπειρίες, να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. Εξάλλου, το προηγούμενο διάστημα σημαδεύτηκε από την αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού σε όλα τα επίπεδα, τον πόλεμο στο Ιράκ και μέχρι πολύ πρόσφατα τον ασφυκτικό αποκλεισμό των Παλαιστινίων.

Ανάμεσά τους, αίσθηση θα προκαλέσει φέτος το μεγάλο περίπτερο που θα φτιάξει η Κομμουνιστική Νεολαία Κούβας με άφθονο ρούμι, εδέσματα, μουσική και πολυπληθή αντιπροσωπεία από το Νησί της Επανάστασης. Παράλληλα, επίσημοι καλεσμένοι της ΚΕ του ΚΚΕ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ είναι και θα δώσουν την παρουσία τους εκεί ο Αλμπέρτο Χουαντορένα και η Ανα Φιδέλια Κιρό, παγκόσμιοι πρωταθλητές στίβου από την Κούβα.

Στο χώρο της Διεθνούπολης το ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων του τετραημέρου περιλαμβάνει:

  • Την Πέμπτη 18/9, στις 10.00 μ.μ. εκδήλωση με θέμα: «30 χρόνια από το πραξικόπημα στη Χιλή», όπου συμμετέχουν ο Δημήτρης Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της Δημοκρατικής Συσπείρωσης και ο Παύλος Αλέπης, μέλος της συντακτικής επιτροπής του «Ρ».
  • Την Παρασκευή 19/9, στις 9.00 μ.μ. ενημέρωση από την ΠΟΔΝ για την καμπάνια για την Παλαιστίνη, με τη συμμετοχή του Μιγκέλ Μαδέιρα, προέδρους της ΠΟΔΝ και των αντιπροσώπων των Παλαιστινιακών Οργανώσεων που θα βρίσκονται στη Διεθνούπολη και την ίδια μέρα στις 10.00 μ.μ. προβολή βίντεο από αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη.
  • Το Σάββατο 20/9, στις 10.00 μ.μ. συζήτηση για ...«το νησί των πρωταθλητών, της κοινωνικής και αθλητικής προόδου, των ανθρώπινων αξιών, της ισότητας, την Κούβα της Επανάστασης» με τον Αλ. Χουαντορένα και την Α. Φιδέλια Κιρό, τον Νίκο Καρανδρέα αντιπρόεδρο του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας, γιατρό, επίκουρο καθηγητή Πανεπιστημίου Αθήνας και τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Την Κυριακή 21/9, στις 9.30 μ.μ., συνάντηση όσων τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν ως μέλη της ΚΝΕ σε μπριγάδες αλληλεγγύης, καθώς και σε αποστολές σε Παγκόσμια Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

Παράλληλα, και τις τέσσερις μέρες οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα μπορούν εκεί να υπογράφουν το κείμενο για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών που βρίσκονται παράνομα φυλακισμένοι, πολιτικοί κρατούμενοι στο Μαϊάμι, να συνεισφέρουν οικονομικά στα Ταμεία Αλληλεγγύης για τους λαούς του Ιράκ και της Παλαιστίνης και να υπογράφουν το κείμενο για σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κολομβία.

Τέλος, οι αντιπρόσωποι των ξένων οργανώσεων που θα πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ, θα συμμετέχουν επίσης και σε Διεθνές Σεμινάριο Νεολαίας που διοργανώνει η ΚΝΕ την Παρασκευή 19/9, με θέμα: «Οι νέοι παλεύουν ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, τη δουλιά, την ειρήνη». Οι εργασίες του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και χαιρετισμό θα απευθύνει εκεί ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ