Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ
Δίνουμε το χέρι σε όσους αγωνίζονται για τα λαϊκά συμφέροντα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στα Χανιά και το Ηράκλειο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και στην Κρήτη. Ακόμα περισσότεροι νέοι, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας αγκάλιασαν τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο, που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 12, 13, 14 Σεπτέμβρη.

Στις εκδηλώσεις παρουσίασαν τη δουλιά τους πολλά νεανικά σχήματα, με ροκ, έντεχνη και παραδοσιακή μουσική, ενώ συναυλίες πραγματοποιήθηκαν από τους Λάκη Παπαδόπουλο, Μιχάλη Κακέπη και Μαρία Δημητριάδη.

Ομιλία στις κεντρικές εκδηλώσεις, στα Χανιά, το Σάββατο 13 και στο Ηράκλειο την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη, πραγματοποίησε ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής περιόδευσε στο Δήμο Μουσούρων στα Χανιά και στο Οινοποιείο της ΕΑΣ Πεζών, στα Πεζά Ηρακλείου.

Ο Σπύρος Στριφτάρης, στις ομιλίες του, καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης για απέλαση του Γ. Αραφάτ, εκλεγμένου ηγέτη των Παλαιστινίων. Αφού αναφέρθηκε στην περιβόητη 11η Σεπτέμβρη και στα εγκλήματα που προχωρούν οι ιμπεριαλιστές, με πρόσχημα την τρομοκρατία - ενώ είναι οι ίδιοι που τρομοκρατούν λαούς και χώρες και εγκληματούν σε βάρος τους - υπογράμμισε τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Τις ευθύνες της κυβέρνησης για όσα, σήμερα, υποφέρουν ο γιουγκοσλάβικος, ο αφγανικός και ο ιρακινός λαός, αφού στήριξε και στηρίζει τις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, όχι μόνο ηθικά, όχι μόνο οικονομικά αλλά και με παιδιά του ελληνικού λαού.

Καταγγέλλοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ, που στηρίζει και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του Ευρωμονόδρομου (ΣΥΝ κλπ.), ο Σπ. Στριφτάρης πρόβαλε την άλλη πολιτική του ΚΚΕ, που δίνει φιλολαϊκή διέξοδο, με το Αντιμονοπωλιακό, Αντιιμπεριαλιστικό Δημοκρατικό Μέτωπο για τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία.


«Στο δικό τους μαύρο μέτωπο που ξεκινάει από το μεγάλο κεφάλαιο ενάντια στο λαό, εμείς λέμε ότι ο λαός πρέπει να φτιάξει το δικό του Μέτωπο, για να μπορεί να έχει αποτελέσματα», θα τονίσει χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΚΚΕ, για να προσθέσει:

«Η πρότασή μας έχει να κάνει με τις ανάγκες του ελληνικού λαού και είναι ρεαλιστική, ακριβώς, γιατί εκφράζει τα συμφέροντα των πολλών».

Οσο για τον εκλογικό νόμο και τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί περί «ενότητας της Αριστεράς» μπροστά και στις επερχόμενες εκλογές, ο Σπ. Στριφτάρης θα υπογραμμίσει: «Εμείς, σ' όποιον είναι στην πλευρά που είναι ο λαός του δίνουμε το χέρι. Με μία προϋπόθεση, όμως: Οτι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, τόσο εμείς όσο και οι συνεργαζόμενοί μας, αυτή την πλευρά, το λαό, να την κοροϊδέψουμε ή να καλλιεργήσουμε ψευδαισθήσεις πως, τάχα, η άλλη όχθη μπορεί να γίνει καλύτερη. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να είναι κάπου καλός κάπου κακός, είναι βάρβαρος, είναι φιλοπόλεμος, είναι αυτός που ξεζουμίζει τους εργάτες και όλους τους εργαζόμενους».

«Ετσι, θα εξηγήσει ο Σπ. Στριφτάρης, εμείς, το ΚΚΕ, για να συνεργαστούμε με μια πολιτική δύναμη ή με μια προσωπικότητα δε ζητάμε ούτε να ασπαστούν το δικό μας πρόγραμμα, ούτε να ασπαστούν κομμάτι από το Μαρξισμό - Λενινισμό. Θέλουμε στη συνεργασία μας να είμαστε τίμιοι και αυτά που θα συμφωνήσουμε να συμβάλλουν σε δύο πράγματα: να ανεβάζουν την ενότητα του λαϊκού κινήματος, του λαού γενικότερα, να συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός μετώπου που θα έχει αντίπαλό του τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και θα παλεύει για την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στο λαϊκό κίνημα».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Σπύρος Στριφτάρης κάλεσε όλους όσοι πονάνε πραγματικά την Αριστερά και το ΚΚΕ να συμπαραταχτούν μαζί του. Οχι για να δυναμώσει το ΚΚΕ για καθαρά μικροκομματικούς λόγους, αλλά για να ανανεωθεί η ελπίδα του ελληνικού λαού, να πιστέψει ο λαός μας πραγματικά στη δύναμή του και ότι δεν είπε τον τελευταίο λόγο ακόμη.

Απευθυνόμενος, τέλος, στην ΚΝΕ, ο ομιλητής κάλεσε τους κνίτες και τις κνίτισσες να συνεχίσουν να παλεύουν και για τη μάθηση και τον πολιτισμό και για τα δικαιώματα στη δουλιά. Αλλά, ακόμα περισσότερο, για να γίνει η ΚΝΕ γερή και μαζική, να γίνει το σχολειό όχι μόνο της ταξικής πάλης που είναι το κύριο, αλλά το σχολειό που θα προφυλάξει τη νέα γενιά από αυτά τα χειρότερα που ετοιμάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ