Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ
«Θα 'μαστε έτοιμοι»

Για τα προκριματικά του Παγκόσμιου, πιστεύει ο Δανιήλ. Την Τετάρτη φιλικό με τη Ρουμανία

Ως «ένα δυνατό τεστ εναντίον μιας έμπειρης και δυνατής ομάδας, που 'χει λάβει μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις» χαρακτήρισε ο Βασίλης Δανιήλ το φιλικό με τη Ρουμανία την Τετάρτη (ΟΑΚΑ). Είναι το πρώτο μιας σειράς παιχνιδιών (ήδη προγραμματισμένα, εκτός με Ιρλανδία, Ρουμανία, Ελβετία) με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία ενόψει των προκριματικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πρώτος μας αντίπαλος η Γερμανία και ο Δανιήλ επισημαίνει: «Ελπίζω να 'χουμε κάνει βήματα προόδου. Προσπαθούμε για μεγάλη ομοιογένεια και σύσφιξη των σχέσεων. Η ομάδα έχει δουλευτεί και θα συνεχίσει. Πιστεύω ότι θα 'μαστε έτοιμοι».

Ανέφερε επίσης ότι «στο σημερινό ποδόσφαιρο δεν κερδίζουν τα συστήματα αλλά το επίπεδο της ομάδας, των παιχτών και φυσικά η εμπειρία. Δουλιά μου είναι να προετοιμάζω σωστά τους ποδοσφαιριστές και αυτοί να δείχνουν σοβαρότητα, πειθαρχία και στήριξη του διπλανού τους». Και πρόσθεσε, «οι μεγάλες ομάδες δε μένουν προσκολλημένες σ' ένα σύστημα. Είναι μεταβλητό και ελαστικό, βάσει του υλικού (σ.σ. παιχτών) και του αντιπάλου». Ακόμα, παρουσίασε το εγχειρίδιο βάσει του οποίου θα γίνεται ενιαία δουλιά στις εθνικές και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Στο φιλικό της Τετάρτης τη δεύτερή του εμφάνιση με την Εθνική ανδρών θα πραγματοποιήσει ο Χούτος. Ακόμα, επανέρχεται ο Νινιάδης, σ' αντίθεση με τους Ελευθερόπουλο, Λυμπερόπουλο, Λάκη. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας προτίμησε, όπως είπε, να μην τους επιβαρύνει αφού ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Οσο για τους Ατματσίδη, Νικολαϊδη, «αν αποφασίσουν να επιστρέψουν θα δούμε. Τώρα δεν υπάρχει θέμα». Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν ακόμα οι Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Πουρσανίδης, Γκούμας, Νικοπολίδης, Μπασινάς, Ζήκος, Γεωργιάδης, Βενετίδης, Κυπαρίσσης, Ουζουνίδης, Κατεργιαννάκης, Γεωργάτος, Κωνσταντινίδης, Μαχλάς, Νταμπίζας, Τσάρτας. Οι Ρουμάνοι θα έρθουν στην Αθήνα με πολλά γνωστά ονόματα, όπως οι Χάτζι, Πετρέσκου, Μολντοβάν, Μούτου, Ιλιε.

Εξάλλου, για το αντίστοιχο φιλικό των Ελπίδων, που θα γίνει την Τρίτη στις 17.00 στο γήπεδο της Ριζούπολης, ο Γιάννης Κόλλιας κάλεσε τους Αναστασόπουλο, Βενέτη, Γήττα, Σεϊταρίδη, Δεδελετάκη, Κατσουράνη, Κοτσόλη, Κυριαζή, Μπερνεάνου, Ταβλαρίδη, Χαριστέα, Λουμπούτη, Νάστο, Σαλπιγγίδη, Πατσατζόγλου, Πήλιουρα, Σιαμπάνη, Ταραλίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ