Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Προεδρικές εκλογές

Εκλογικό τμήμα στην περιοχή της Τσετσενίας

Associated Press

Εκλογικό τμήμα στην περιοχή της Τσετσενίας
ΜΟΣΧΑ.-

Την Κυριακή, 26 του Μάρτη, οι πάνω από 107.000.000 ψηφοφόροι της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της χώρας, μετά την παραίτηση του Μπορίς Γιέλτσιν το Δεκέμβρη 1999, ο οποίος διόρισε ως εκτελούντα χρέη προέδρου τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα είχαν υποβάλει αρχικά 12 άτομα. Την Τετάρτη ο Γεβγκένι Σαβοστιάνοφ δήλωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του υπέρ του ηγέτη του «Γιάμπλοκο» Γκρογκόρι Γιαβλίνσκι.

Η βασική μάχη θα δοθεί ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Γκενάντι Ζιουγκάνοφ. Η δημοτικότητα του Πούτιν ανέβηκε ιδιαίτερα λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Τσετσενία. Και οι τελικές δημοσκοπήσεις (17-20 του Μάρτη) πριν από τις προεδρικές εκλογές προβλέπουν μεγάλη νίκη του Πούτιν.

Τις εκλογές θα παρακολουθήσουν πάνω από 1.000 παρατηρητές διεθνών οργανισμών, ΟΑΣΕ κ.λπ.

Στο μεταξύ, ο Γενάντι Ζιουγκάνοφ καταγγέλλει εκ των προτέρων «νοθεία» στις προεδρικές εκλογές που θα γίνει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Ειδικά στην Τσετσενία, όπου η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 336 εκλογικά τμήματα, «είναι εγγεγραμμένοι πέντε φορές περισσότεροι ψηφοφόροι από τους κανονικούς». «Δεν είναι μια τίμια εκλογική αναμέτρηση», επισήμανε ο Ζιουγκάνοφ, προσθέτοντας πως έχει αδικηθεί για τον τηλεοπτικό χρόνο που του παραχωρήθηκε σε σχέση με τον Πούτιν. «Οι παρατηρητές του Κομμουνιστικού Κόμματος θα είναι παρόντες σε όλα τα εκλογικά τμήματα και αν δεν τους δοθούν οι εκθέσεις των Εφορευτικών Επιτροπών, δε θα αναγνωρίσουμε τη νομιμότητα των αποτελεσμάτων», υπογράμμισε ο Ζιουγκάνοφ και κατέληξε ότι «υπάρχουν δύο σοβαροί υποψήφιοι, ο Πούτιν και εγώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ