Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκαινιάζουν έργα για το μεγάλο κεφάλαιο

Ανακοίνωση της ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, για την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ηγουμενίτσα

Την Ηγουμενίτσα ετοιμάζεται να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, αύριο Παρασκευή, σε άλλη μια προεκλογική φιέστα με εγκαίνια του λιμανιού της πόλης κλπ. Σχετικά μ' αυτήν την επίσκεψη με ανακοίνωσή της η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα:

Φυσικά ο κ. Σημίτης δε θα έρθει για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων αλλά για να κόψει, προεκλογικά, κορδέλες. Θα εγκαινιάσει το Λιμάνι Ηγουμενίτσας και το Δικαστικό Μέγαρο.

Πέραν του ότι υπάρχουν καταγγελίες για κακοτεχνίες σχετικά με το όλο έργο, το ερώτημα που προβάλλει είναι ποια μπορεί να είναι η λειτουργικότητα του λιμανιού χωρίς οδική και σιδηροδρομική σύνδεση; Γιατί, η μεν Εγνατία οδός έχει γίνει σαν «το γιοφύρι της Αρτας», η δε σιδηροδρομική σύνδεση ούτε καν που συζητιέται. Ολη δε η κίνηση θα εξακολουθήσει να περνάει από την Ηγουμενίτσα προς τα Γιάννινα με όλες τις γνωστές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής.

Οσον αφορά τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, υπενθυμίζεται πως εξαιτίας της, ο πληθυσμός της Θεσπρωτίας μειώθηκε ενώ της Ηγουμενίτσας αυξήθηκε κατά 25% σωρεύοντας νέα προβλήματα. Ενώ το μοναδικό εργοστάσιο στην περιοχή - τα κλωστήρια Φιλιατών - έκλεισε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, που αποτελεί βασικό στήριγμα για το εισόδημα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, με κυβερνητική ευθύνη επίσης ιδιωτικοποιείται.

Οσο για τη λειτουργία του νέου Λιμανιού, φυσικά θα εξυπηρετήσει το μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο, γι' αυτό και πριν ακόμα κατασκευαστεί το έργο, έχει ήδη παραχωρηθεί μαζί με το πιο ζωτικό κομμάτι της Ηγουμενίτσας στην ΟΛΗΓ ΑΕ. Μια κρατική, σήμερα, ΑΕ αλλά όχι για πολύ. Κι αυτό γιατί με βάση τις διακηρύξεις της κυβέρνησης, την πολιτική της ΕΕ, και τη μέχρι σήμερα εμπειρία από τα άλλα μεγάλα λιμάνια, αναπόφευκτα θα ιδιωτικοποιηθεί, είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ βρεθούν στην κυβέρνηση. Ενώ, μαζί με το λιμάνι θα περάσει σε ιδιωτικά χέρια και η μισή Ηγουμενίτσα. Ενώ, ήδη, η κυβέρνηση Σημίτη κατάφερε να ξεπουλήσει σε ιδιώτες τα παράλια της Θεσπρωτίας!!!!

Για όλα αυτά, για τη συνολικά αντιλαϊκή πολιτική της, ο λαός της Θεσπρωτίας καλείται να καταδικάσει και με την ψήφο του την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ που συμφωνεί και στηρίζει, μα και το ΣΥΝ που είναι το ίδιο θιασώτης της ΟΝΕ και που μαζί ψηφίσανε τα σχετικά ντοκουμέντα στη Βουλή. Η διέξοδος για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα, βρίσκεται στη συσπείρωση και τη συνεργασία, στη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου πάλης για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία που θα δίνει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα. Και, αποφασιστικός παράγοντας για τέτοιες φιλολαϊκές λύσεις είναι η ουσιαστική ενίσχυση του ΚΚΕ και με την ψήφο στις ερχόμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ