Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Απάτη το δήθεν πάγωμα των τιμών

Μεγάλη απάτη χαρακτηρίζει την ανακοίνωση για δήθεν πάγωμα των τιμών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και καταγγέλλει τη «συμπαιγνία κυβέρνησης και κάποιων πολυκαταστημάτων, όπως "Μαρινόπουλος", "Καρφούρ"».

«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει διαλύσει τους μηχανισμούς ελέγχου της αγοράς», επισημαίνει η ΟΒΣΑ στην ανακοίνωσή της. «Οι ενέργειες της κυβέρνησης διά του κ. Κουλούρη είναι για να κοροϊδέψει τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μια και πλησιάζουν οι εκλογές. Τα πολυκαταστήματα και τα Σούπερ Μάρκετ χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, χρησιμοποιούν επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, συγκεντρώνουν το κεφάλαιο, ελέγχουν την παραγωγή, κλείνουν τους βιοτέχνες και τους μικρούς εμπόρους, καταστρατηγούν το ωράριο, θέλουν να καταργήσουν την αργία της Κυριακής».

Η Ομοσπονδία τονίζει ακόμη ότι «τα πολυκαταστήματα είναι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, που προσπαθούν να γίνουν πιο μεγάλες μέσω και των ανατιμήσεων. Το πάγωμα των τιμών προϋποθέτει κατάργηση των νόμων της "ελεύθερης αγοράς", κατάργηση του ανταγωνισμού και της εκμετάλλευσης. Επόμενα, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είναι φύσει αδύνατον να πάρουν μέτρα εναντίον τους. Η κυβέρνηση ενισχύει την ασυδοσία τους και αυτοί με τη σειρά τους ενισχύουν το παιχνίδι της εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων».

Τέλος, η ΟΒΣΑ υπογραμμίζει ότι οι βιοτέχνες, επαγγελματίες και μικροί έμποροι «έχουμε την εμπειρία τόσων χρόνων για να διακρίνουμε ποιοι μας εκμεταλλεύονται και ποιοι μας κοροϊδεύουν, ώστε στις επερχόμενες εκλογές να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ