Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Διαδηλώνουν ενάντια στην υποβάθμιση

Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στα Προπύλαια

Αγωνιστικό ραντεβού σήμερα στη 1 το μεσημέρι, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας, δίνουν φοιτητές και σπουδαστές, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των σπουδών τους. Συγκεκριμένα, οι σύλλογοι Νομικής, Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθήνας και της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας, με αποφάσεις τους, καλούν τους φοιτητές να καταγγείλουν την ευρω-σύναξη των υπουργών Παιδείας που ξεκινάει σήμερα στο Βερολίνο, με στόχο τον έλεγχο και την επικύρωση της πορείας διάλυσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ακόμα απαιτούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την «αξιολόγηση» των ΑΕΙ και ΤΕΙ, που αποτελεί βασικό εργαλείο της ελληνικής κυβέρνησης για την παραπάνω διαδικασία, αφού πραγματικός - αλλά καλυμμένος - στόχος του είναι ο έλεγχος προσαρμογής των ιδρυμάτων στις ανάγκες της αγοράς.

Η Σύνοδος των Ευρωπαίων Υπουργών Παιδείας στο Βερολίνο, που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, είναι συνέχεια των συναντήσεών τους στην Μπολόνια και την Πράγα, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας «Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης». Κάτω από αυτό τον βαρύγδουπο τίτλο, όμως, προωθούν την υποβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε ταχύρυθμη, χαμηλού επιπέδου κατάρτιση, με στόχο την παραγωγή ευέλικτου και αναλώσιμου εργατικού δυναμικού.

Οι φοιτητές, λοιπόν, που βλέπουν τα πτυχία τους να υποβαθμίζονται συνεχώς και σπρώχνονται στις «διά βίου» επανακαταρτίσεις, αντιδρούν σ' αυτή την προοπτική κι απαιτούν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, απ' όπου θα βγαίνουν ολοκληρωμένοι επιστήμονες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ