Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και στην αγορά ακινήτων ο όμιλος Λάτση

Η είσοδος του ομίλου Λάτση στον τομέα των επενδύσεων και της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας με την έναρξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας EFG Eurobank Properties, ανακοινώθηκε επίσημα χτες κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης. Αξίζει να επισημανθεί ότι η έντονη κινητικότητα που εμφανίζεται από ομίλους επιχειρηματιών και τραπεζών στο χώρο της ακίνητης περιουσίας, προοιωνίζεται εκρηκτική άνοδο των τιμών των ακινήτων τα επόμενα χρόνια και αποκόμιση τεράστιων υπερκερδών από τους πρωταγωνιστές στο συγκεκριμένο χώρο.

Οπως επισημάνθηκε και από τους ομιλητές στη διάρκεια της εκδήλωσης, ορισμένες από τους παραμέτρους που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς στα επόμενα χρόνια, είναι η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ΕΥΡΩ, η Ολυμπιάδα του 2004 και η αναφαινόμενη εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό και η κατά συνέπεια απελευθέρωση της αγοράς με την εισαγωγή νέων θεσμών, μηχανισμών και τρόπων λειτουργίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από τους ομιλητές της χτεσινής εκδήλωσης, οι κύριες δραστηριότητες της EFG Eurobank Properties SA, στην οποία συμμετέχουν η EFG Eurobank ΑΕ με 50,1%, η Lamda Developments (του ομίλου Λάτση) με 29,9% και η Deutsche Bank Investment Banking (στρατηγικός σύμμαχος της Eurobank) με 20%, είναι οι εξής:

  • Επενδύσεις σε ακίνητα.
  • Διαχείριση Χαρτοφυλακίου Ακίνητης Περιουσίας (ίδιου και τρίτων).
  • Δημιουργία και διαχείριση εξειδικευμένων επενδυτικών προϊόντων ακίνητης περιουσίας (εταιρίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου ακινήτων, αμοιβαία κεφάλαια ακινήτων).
  • Εκτιμήσεις ακίνητης περιουσίας.
  • Πλήρες φάσμα συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Μελέτες ανάπτυξης, σκοπιμότητας και βιωσιμότητας ακινήτων, μελέτες μετεγκατάστασης, έρευνες αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν ο Χ. Κύρκος, πρόεδρος της EFG Eurobank Properties SA, ο G. Kountouris στέλεχος της Deutsche Bank στον τομέα του real estate και ο Λ. Αναγνωστόπουλος διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ