Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Για την εξουσία του εργαζόμενου λαού!

Σοσιαλισμός - σοβιετική εξουσία - επανένωση των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και τα 4 ερωτήματα του απαγορευμένου δημοψηφίσματος κυριαρχούν στην προεκλογική Πλατφόρμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας

Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΚΚΡΟ
Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΚΚΡΟ
Την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη δόθηκε στη δημοσιότητα η προεκλογική Πλατφόρμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), με τον τίτλο: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ!»

Οπως σημειώνεται, γύρω από αυτήν εκπρόσωποι διαφόρων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της Ρωσίας συσπειρώθηκαν στο ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚ του ΚΚΡΟ με στόχο την κατάκτηση της πλειοψηφίας στην Κρατική Δούμα και τη νίκη στις ακόλουθες προεδρικές εκλογές. Απαντώντας στο ερώτημα «Γιατί ενωθήκαμε;» Σημειώνονται τα εξής:

«Μπήκαμε κάτω από τις σημαίες του ΚΚΡΟ γιατί πειστήκαμε ότι ο λαϊκός πατριωτισμός σήμερα είναι αδιαχώριστος από τους σκοπούς και τα ιδανικά των κομμουνιστών. Από τον αγώνα για το σοσιαλισμό, την αποκατάσταση της σοβιετικής εξουσίας, την αναγέννηση του ενωσιακού κράτους.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ; Για να μπορέσουμε όλοι μας να ζήσουμε σε μια δίκαιη κοινωνία. Για να επιστρέψει στο λαό η περιουσία του, που δημιουργήθηκε με την εργασία αιώνων. Για να αποκατασταθεί η φυσική και η πνευματική υγεία του έθνους. Για να μη φοβόμαστε την αυριανή μέρα. Για να σπουδάζουμε και να γιατρευόμαστε δωρεάν. Για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά την παιδική ηλικία, στους συνταξιούχους ήρεμα γηρατειά. Σε όλους τους εργαζόμενους εργασία και δίκαιο μισθό.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΊΑ; Για να υπερασπιστεί αυτή τα λαϊκά δικαιώματα. Ωστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να νοικοκυρέψουν και να διοικήσουν τη χώρα. Ωστε μια για πάντα να τελειώσουμε με την αυθαιρεσία των γραφειοκρατών, τη ληστεία των κερδοσκόπων και την παντοδυναμία των συμμοριών. Ωστε οι αναίσχυντες υποσχέσεις και η κενή φλυαρία των πολιτικών να μη ζαλίζει τους ανθρώπους. Ωστε η ανηθικότητα, η διαφθορά και η χυδαιότητα να μη βουλώνουν τους πόρους της κοινωνίας.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Η ΕΝΩΣΗ; Για να αναγεννηθεί μια ισχυρή Δύναμη και όλοι μας να ζήσουμε σε μια χώρα που να τη σέβονται. Για να επανενώσουμε το χωρισμένο ρωσικό λαό. Για να αποκαταστήσουμε τη φιλία των εθνών. Για να βάλουμε τέλος στην αιματοχυσία στην Τσετσενία και σε όλα τα άλλα "θερμά" σημεία. Για να υπερασπιστούμε τα σύνορά και τα συμφέροντά μας στον κόσμο. Για να αντικρούσουμε την επίθεση της "νέας τάξης πραγμάτων". Για να μην έχουμε την τύχη της Σερβίας και του Ιράκ».

Στην Πλατφόρμα γίνεται αναφορά στις κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο λαός στις συνθήκες του καπιταλισμού και στις επιβουλές της «νέας τάξης» απέναντι στη Ρωσία και στο λαό της. Σημειώνεται επίσης πως «Οι βάσεις του προγράμματός μας της αναγέννησης της Ρωσίας διατυπώνονται σε 4 ζητήματα. Πριν ένα χρόνο καλέσαμε τους πολίτες να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, ώστε:

1. Η γη, τα δάση, οι λίμνες και ο άλλος φυσικός πλούτος της χώρας να ανήκει σε όλο το ρωσικό λαό. Να απαγορευτεί η αγορά και πώληση της γης, εξαιρουμένων των ιδιωτικών κήπων και της γης όπου υπάρχουν ιδιωτικές κατοικίες και γκαράζ.

2. Το ποσό των ενοικίων, των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και των άλλων δημοτικών τελών να μην ξεπερνά στο σύνολό του το 10% του συνολικού εισοδήματος της οικογένειας.

3. Οι μισθοί και συντάξεις να μην είναι μικρότεροι από το όριο διαβίωσης, που θα καθοριστεί από σχετικό νόμο.

4. Οι επιχειρήσεις του θερμο-ενεργειακού συμπλέγματος, της αμυντικής βιομηχανίας, οι σιδηρόδρομοι, ό,τι εξασφαλίζει την ασφάλεια και την αξιοπρεπή ζωή των πολιτών της Ρωσίας να βρίσκεται στην αποκλειστική κρατική ιδιοκτησία.

Το κυρίαρχο καθεστώς φοβήθηκε και απαγόρευσε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, μια και γνώριζε τι θα πει ο λαός. Ομως τα ζητήματα αυτά δεν εξαφανίστηκαν. Κάθε μέρα μπαίνουν όλο και πιο οξυμένα.

Εάν στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στηρίξετε τους υποψηφίους του ΛΑΪΚΟΥ ΜΠΛΟΚ του ΚΚΡΟ, τότε θα πείτε:

ΝΑΙ! Η γη και το υπέδαφος είναι λαϊκή περιουσία!

ΝΑΙ! Εμείς οι ίδιοι οικοδομήσαμε το σπίτι μας και δε θα αφήσουμε να μας κλέψουν!

ΝΑΙ! Το δικαίωμα του εργαζόμενου για έναν αξιοπρεπή μισθό είναι αναφαίρετο!

ΝΑΙ! Ας υπηρετήσουν οι φάμπρικες και τα εργοστάσια το κοινό καλό!».

Στην Πλατφόρμα διατυπώνεται επίσης η ετοιμότητα του ΚΚΡΟ και των δυνάμεων που συστρατεύονται με αυτό να κυβερνήσουν τη χώρα προωθώντας, με βάση τα παραπάνω, μια άλλη κοινωνικο-οικονομική πολιτική, με στόχο την ανασυγκρότηση της οικονομίας, την άμεση καλυτέρευση της ζωής του λαού, τη ριζική αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, καθώς επίσης τη συνταγματική μεταρρύθμιση και την επαναφορά του «Συντάγματος της σοβιετικής λαϊκής εξουσίας».

«Επίθεση φιλίας» στο ΚΚΡΟ από το «Συνασπισμό»

Στο μεταξύ στις 14/9 πραγματοποιήθηκε και η συνδιάσκεψη του «Συνασπισμού των λαϊκο-πατριωτικών δυνάμεων» του Σ. Γκλάζιεφ, η οποία κατέληξε στην ονομασία του εκλογικού συνδυασμού της, με τον τίτλο «Πατρίδα», καθώς επίσης με τη λίστα των 270 υποψηφίων του. Η «Πατρίδα» κατέληξε επίσης να κατεβάσει υποψηφίους σε 74 μονοεδρικές (από τις 225). Ο Σ. Γκλάζιεφ, μετά το τέλος των εργασιών εξέφρασε τη λύπη του για το ότι δε στάθηκε δυνατό να συμπαρασύρει και το ΚΚΡΟ στο συνδυασμό της «Πατρίδας», αλλά και την αισιοδοξία του πως η κίνησή του θα ξεπεράσει το όριο του 5% και θα καταφέρει να δημιουργήσει έναν «ευρύ κοινοβουλευτικό συνασπισμό με το ΚΚΡΟ και το Αγροτικό Κόμμα».


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ