Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στη μάχη του ΟΥΕΦΑ

Η ώρα του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ φθάνει σήμερα για τους τρεις εκπροσώπους μας στη διοργάνωση. ΠΑΟΚ, Αρης, Πανιώνιος καλούνται να βάλουν τις βάσεις της πρόκρισης για τον επόμενο γύρο, με αντιπάλους που θεωρούνται στα μέτρα τους, αλλά όμως χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Πιο αναλυτικά:

ΠΑΟΚ - Λιν (Τούμπα, 21.30 -ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ)

Με στόχο να βάλει από σήμερα τα θεμέλια πρόκρισης για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά και να πραγματοποιήσει μια καλή εμφάνιση μετά το «στραβοπάτημα» κόντρα στην Προοδευτική, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τη νορβηγική Λιν. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να πάρει τη νίκη με σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς. Μπορεί οι Νορβηγοί να μην προκαλούν και ιδιαίτερες φοβίες, ωστόσο ο Αγγελος Αναστασιάδης ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν τη δέουσα προσοχή. Αλλωστε, κάτι η ισοπαλία την Κυριακή στο πρωτάθλημα με την Προοδευτική, κάτι οι απουσίες βασικών στελεχών και ο Ελληνας τεχνικός δεν μπορεί να αισθάνεται και πολύ άνετα. Οσον αφορά το δεύτερο, οριστικά θα απουσιάσουν οι Γιώργος Κούτσης και Σλάτζιαν Σπάσιτς αφού και οι δυο δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή και του Ουντέζε που έχει εξάρθρωση ωμοπλάτης από τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης με το Αιγάλεω. Χτες το βράδυ αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη η νορβηγική ομάδα, ενώ όσον αφορά την κίνηση των εισιτηρίων το ενδιαφέρον που δείχνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θεωρείται ικανοποιητικό.

Ζίμπρου - Αρης (Τιρασπόλ, 19.30 - ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ)

Τηρουμένων των αναλογιών ο Αρης έχει σήμερα το πιο δύσκολο έργο από τους τρεις εκπροσώπους μας στη διοργάνωση, καθώς καλείται να δώσει το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας. Πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου η ρεβάνς στο Χαριλάου να έχει τις προϋποθέσεις της πρόκρισης. Οι «κίτρινοι», έστω και την ύστατη ώρα, κατάφεραν να λύσουν τα προβλήματα που είχαν με τη βίζα τους οι Λαζανάς και Καζαντζής, και να τους έχουν στην αποστολή. Αντίθετα θα απουσιάσουν οι Σκέντζος (τιμωρημένος) και οι Καμπάνταης, Δέλλιος (τραυματίες). Ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Μιχαλίτσιος, αν και δηλώνει πως οι Μολδαβοί είναι δύσκολος αντίπαλος, δείχνει να έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του, αρκεί να δείξουν το πραγματικό τους αγωνιστικό πρόσωπο. Εκείνο που προβληματίζει τον Ελληνα τεχνικό είναι ο μεγάλος αγωνιστικός χώρος του σταδίου της πόλης Τιρασπόλ, όπου θα γίνει το παιχνίδι, αναγκάζει τους παίκτες του να τρέξουν περισσότερο για να καλύψουν τους χώρους.

Πανιώνιος - Νορτζέλαντ (Ν.Σμύρνη, 17.30 - ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ)

Ο φόβος του άγνωστου, όπως είναι η δανέζικη ομάδα, προβληματίζει περισσότερο τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, παρά οι ίδιοι οι αντίπαλοί τους. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να επιδείξουν τεράστια προσοχή, αφού στα ευρωπαϊκά ματς τα λάθη πληρώνονται και δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Παράλληλα, τους επισήμανε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουν τον αντίπαλο, αφού πρόκειται για μία αξιόλογη ομάδα που παλεύει κάθε παιχνίδι. Οι Νεοσμυρνιώτες θα παραταχθούν σήμερα έχοντας μία σπουδαία απουσία, αφού ο Χρήστος Κόντης υπέστη θλάση στο γόνατο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Καλλιθέα.. Αντίθετα, καλά είναι τα νέα για τον Γιάρολσαβ Ντρόμπνι, αφού ο Τσέχος πορτιέρο νιώθει πάρα πολύ καλά, προπονείται κανονικά και είναι πιθανό να ξεκινήσει βασικός την Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ