Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ελεύθεροι οι Κούρδοι πολιτικοί

ΑΓΚΥΡΑ - ΤΟΥΝΤΖΕΛΙ.--

Ελεύθεροι αφέθηκαν χτες οι ηγέτες των δύο κομμάτων της κουρδικής μειονότητας που είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα με το αιτιολογικό ότι συμμετείχαν στο «Κουρδικό Φεστιβάλ» στο Γκελσενκίρσεν της Γερμανίας που, σύμφωνα με εισαγγελείς, «διοργάνωσε» το ΡΚΚ/KADEK.

Το δικαστήριο κρατικής ασφαλείας της Αγκυρας απελευθέρωσε τον Τουντσέρ Μπακιρχάν, ηγέτη του Κόμματος της Δημοκρατίας του Λαού (ΧΑΝΤΕΠ, συμμετείχε στο συνασπισμό DEHAP μαζί με το κόμμα Εργασίας - ΕΜΕΡ), και τον Αχμέτ Τουράν Ντεμίρ, ηγέτη του νεοϊδρυθέντος Ελεύθερου Κόμματος, όπως και μουσικούς που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση, που ξεκίνησε από ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Ο Μπακιρχάν δήλωσε ότι ελπίζει πως «η σημερινή απόφαση θα συμβάλει στην ειρήνη και τη δημοκρατία στην Τουρκία». Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι τελικά οι δύο πολιτικοί δε θα διωχτούν τελικά.

Οσο για την «ειρήνη», αυτή φαίνεται ότι θα αργήσει να έρθει. Σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου στο «Ρόιτερς», ο στρατός σκότωσε τρεις «μαοϊκούς» αντάρτες στην επαρχία Τοκάτ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Οι εκτενείς επιχειρήσεις κατά των αριστερών και των Κούρδων ανταρτών έχουν, κατά τα φαινόμενα, ξαναρχίσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ