Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Παρανομιών το ανάγνωσμα»

Νέα επεισόδια - αποδεικτικά της νοσηρότητας του συστήματος, είχαμε χτες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τα οποία μάλλον θα πυροδοτήσουν καινούρια ευτράπελα και διαμάχες. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων (ΔΕΕ) της ΕΠΟ, ουσιαστικά δικαίωσε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), στην υπόθεση της Παναχαϊκής, και εγκάλεσε το Δικαιοδοτικό Οργανο (ΔΟ) της ΕΠΑΕ για παρανομία. Στο σχετικό έγγραφό της η ΔΕΕ επισημαίνει στο ΔΟ ότι στην απόφαση παραμονής των Πατρινών στο πρωτάθλημα εξέφρασε «ιδία κρίση» αναφορικά «με τη δεσμευτικότητα της εκθέσεως της ΕΕΑ». Επίσης αναγνωρίζει ότι η ανάκληση πιστοποιητικού συμμετοχής «αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού». Γι' αυτό θεωρεί - επιβάλλει, ως αναγκαίο, «να επανεξεταστεί στο σύνολό της η υπόθεση, προκειμένου να τύχει της ορθής ερμηνείας και εφαρμογής η διάταξη του άρθρου 77 Α παρ. 3 του Ν. 2725/1999 όπως ισχύει». Μετά την εξέλιξη αυτή, η ΕΠΑΕ έκανε δεκτό το αίτημα του Αγροτικού Αστέρα και της Καβάλας για την αναβολή των αγώνων τους με το Μαρκό και τη Χαλκίδα, στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής.

Η απόφαση της ΔΕΕ αποτελεί «χαστούκι» στο δικαιοδοτικό όργανο και προάγγελο για την ανάλογη υπόθεση του Φωστήρα. Επίσης εκθέτει τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Λιάνη, που (προσπαθώντας να τα έχει καλά με όλους κατά την πάγια τακτική του) προχτές υποστήριζε ότι «και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάνει καλά τη δουλιά της και οι αθλητικοί δικαστές»! Ομως ο υφυπουργός αλλά και ο προϊστάμενός του υπουργός, Ευαγ. Βενιζέλος, εκτέθηκαν περισσότερο από την ίδια την ΕΕΑ. Με χτεσινή της απόφαση αυτοαναίρεσε και πάλι τις εξαγγελίες στελεχών της και κυρίως του προέδρου της, περί πιστής εφαρμογής των νόμων και αντοχής στις πιέσεις. Εδώ και 4 αγωνιστικές ανέχεται ο Αρης να παίζει χωρίς πιστοποιητικό, αφού δεν είχε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Τώρα, για ατακτοποίητα χρέη, αποφάσισε «τη σύνταξη έκθεσης αφαίρεσης βαθμών». Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι λειτουργεί με «δύο μέτρα και δύο σταθμά», ανάλογα με τις άκρες των «κακών». Σε άλλους επέβαλε αφαίρεση πιστοποιητικού και υποβιβασμό, στην ομάδα από την εκλογική περιφέρεια του υπουργού Πολιτισμού, αφαίρεση βαθμών!

Η φαρσοκωμωδία λοιπόν, στην πλάτη του ποδοσφαίρου, συνεχίζεται και δεν πρόκειται να σταματήσει. Γιατί, όπως τραγούδησε και ο Στέλιος Καζαντζίδης, «το σύστημα είναι ένοχο»... Από τη στιγμή που το άθλημα έγινε εμπόρευμα, επικρατούν σ' αυτό οι νόμοι της «αγοράς», δηλαδή της ζούγκλας. Ολα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται, αφού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Ο ισχυρός επιβιώνει σε βάρος των αδυνάτων, κανόνες και νόμοι γίνονται «λάστιχο» από τους... ταγούς, ανάλογα με τα συμφέροντα που διακυβεύονται. Ετσι τα σκάνδαλα και το αλισβερίσι, αποτελούν συστατικό στοιχείο του μοντέλου, που βυθίζει όλο και περισσότερο στο τέλμα και την ανυποληψία το άθλημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς άδεια έμειναν Ξάνθη και Ηρακλής (2022-08-26 00:00:00.0)
Αποβλήθηκε ο Διαγόρας (2012-02-17 00:00:00.0)
ΜΠΑΣΚΕΤ (2010-10-05 00:00:00.0)
Γλίτωσε τα χειρότερα (2004-10-14 00:00:00.0)
Μένει η Παναχαϊκή (2003-09-13 00:00:00.0)
Εφαρμογή κατά το δοκούν... (2003-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ