Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Τσερμέγκας
Γιάννης Τσερμέγκας
Φωτ.

Εξι χρόνια συμπληρώθηκαν από το θάνατο του αγαπημένου μας ΧΡΗΣΤΟΥ Ι. ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε, 150 ευρώ.

Η σύζυγος: Λίζα

Οι κόρες: Ρούλα και Μάρω

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1949, προσφέρω στο ΚΚΕ 1.000 δολάρια Αυστραλίας.

Παναγιώτης Σταματόπουλος

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 28 Σεπτέμβρη, γίνεται το ετήσιο μνημόσυνο του λατρευτού μας αδελφού ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΝΗ. Υπήρξε αγωνιστής, με πίστη στα ιδανικά του σοσιαλισμού, στέλεχος του ΚΚΕ.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Τα αδέρφια του: Ιωάννης Καρκατζούνης, Παρασκευή Καλογήρου

* * *

Φωτ.

Στις 30 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΤΑΣΟΣ ΔΕΡΒΑΣ. Εως το τέλος της ζωής του, παρέμεινε άξιο μέλος του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στη ΝΕ Λάρισας 20 ευρώ.

Η σύζυγος: Ντίνα

Ο γιος του: Δημήτρης

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, μελών του ΚΚΕ: Του αδελφού μου ΣΠΥΡΟΥ ΣΕΡΜΠΕΝΙΑΔΗ και του θείου μου ΓΙΑΝΚΟΥ ΚΑΡΑΜΗΚΑ (Βαγγέλη), προσφέρω, μέσω ΚΟΑ, στο ΚΚΕ 169 ευρώ.

Κυπαρισσένια Λυκίδη
Κυπαρισσένια Λυκίδη
Γεώργιος Σερμπενιάδης

* * *

Στις 26 Σεπτέμβρη, έκλεισαν 3 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΗΛΙΑΚΗ, αταλάντευτου αγωνιστή για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Καταγόταν από οικογένεια κομμουνιστών. Ο αδελφός του ΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, δολοφονήθηκε από τρομοκράτες.

Στη μνήμη του συζύγου μου και του αδελφού του, προσφέρω στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μπραχαμίου.

Γεωργία Χαράλαμπου Ηλιάκη

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΝΙΑΣ ΛΙΚΙΔΟΥ και του αδελφού μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΙΚΙΔΗ, που συμπληρώθηκαν 7 και 8 χρόνια από το θάνατό τους, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης.

Κυριάκος και Χρυσούλα Τηλετζίδη

* * *

Φωτ.

Σήμερα 28 Σεπτέμβρη κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, αγαπημένος σύζυγος και πατέρας και κυρίως συνεπής κομμουνιστής και σπουδαίος άνθρωπος.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Δόξας, 200 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ για την Κούβα.

Η σύζυγος Μαρία Ιωαννίδου και τα παιδιά του

  • Επίσης στη μνήμη του Μιχάλη Ιωαννίδη, οι φίλοι και σύντροφοί του, που δε θα τον ξεχάσουν ποτέ, Τάκης Λουλούδης και Φώτης Γεωργιάδης, προσφέρουν 100 ευρώ για την Κούβα.

* * *

Φωτ.

Στις 29 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας για πάντα ο ΙΩΑΝΝΗΣ Λεωνίδα ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ. Γεννήθηκε το 1914 στο Αγιασματάκι της Ανατολικής Θράκης. Εφηβος εντάχθηκε στο αριστερό προοδευτικό κίνημα και αγωνίστηκε για την ειρήνη και το σοσιαλισμό από τις γραμμές της ΕΔΑ και του ΚΚΕ. Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πολλά χρόνια της ζωής του τα πέρασε στις φυλακές και τις εξορίες.

Αναγνώστης Λικίδης
Αναγνώστης Λικίδης
Η συντρόφισσά του Παναγιώτα, τα παιδιά, τα εγγόνια, οι συγγενείς και οι φίλοι του θα τον θυμούνται πάντα με αγάπη.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Η κόρη του Σουλτάνα

* * *

Φωτ.3

Η Διονυσία Μαρκογιάννη προσφέρει 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνικών Κινημάτων Δήμου Ζωγράφου και 40 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», στη μνήμη του συζύγου της ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ και των αδελφών της ΝΙΚΟΥ και ΒΕΝΕΤΑΣ ΜΠΕΡΗ, αγωνιστών, οι οποίοι για τη δράση τους φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν.

* * *

Φωτ.

Στις 2 Σεπτέμβρη έκλεισαν 5 χρόνια από το θάνατο του Ικαριώτη κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ Γεννήθηκε το 1915. Από έφηβος εντάχθηκε στο αριστερό κίνημα. Στην Κατοχή ήταν υπεύθυνος του ΕΑΜ Ικαρίας, στον Εμφύλιο διοικητής του ΔΣ στο νησί του. Εμεινε στο βουνό έως τον Αύγουστο του 1955, οπότε, με εντολή του Κόμματος, μαζί με άλλα μέλη της ομάδας ανταρτών του «Κόκκινου Βράχου», έφυγε παράνομα από την Ικαρία. Εζησε 42 χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία.

Ο ξαφνικός θάνατος τον βρήκε σε διακοπές στον τόπο που γεννήθηκε.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη των αδελφών του: ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ, ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944, μαζί με τους 200 ήρωες στην Καισαριανή, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ - εθελοντή της Διεθνούς Ταξιαρχίας στον Εμφύλιο της Ισπανίας, ΝΙΚΟΥ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ, στελέχους του συνδικαλιστικού κινήματος των ΥΠΑ και της αδελφής τους ΛΕΜΟΝΙΑΣ Τσερμέγκα - ΜΟΥΓΙΑΝΝΗ, του εξαδέλφου τους ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ και του κουνιάδου του ΜΑΝΩΛΗ ΠΕΤΣΑΚΟΥ και τιμώντας τη μνήμη των ανταρτών συντρόφων του: ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, ΚΩΣΤΑ ΛΙΤΣΑ, ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΤΖΙΟΥ και ΜΗΤΣΟΥ ΜΠΑΦΑ, η γυναίκα και η κόρη του Γιάννη Τσερμέγκα προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγιου Κήρυκα Ικαρίας.

Ιωάννης Αρβανιτάκης
Ιωάννης Αρβανιτάκης
* * *

Φωτ.

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Παπαρούσι Καρπενησίου. Αντιστασιακός και μαχητής του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία, από όπου επαναπατρίστηκε το 1985. Εγκαταστάθηκε στην Καβάλα και εντάχθηκε στην τοπική οργάνωση του ΚΚΕ. Το 1992 ήρθε στο Μενίδι με την οικογένειά του, όπου συνέχισε τον αγώνα του, από τις γραμμές του ΚΚΕ για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων, με βάση τις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού.

Στη μνήμη του, πρόσφεραν: Στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μενιδίου: Η οικογένειά του 50 ευρώ και σύντροφοί του από το Μενίδι 70 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΪΟΥ ΠΑΠΑΡΑ και ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΡΑ (μαυροσκούφη του Αρη), καθώς επίσης στη μνήμη της ΡΙΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ από την Εκκάρα Φθιώτιδας, η αδελφή των Βάιου και Φώτη Παπάρα Γεωργία Αγγελακοπούλου, ο αδελφός της Ρίνας Οικονόμου και ο Δημήτρης Οικονόμου προσφέρουν 60 ευρώ στη ΝΕ Φθιώτιδας και 20 ευρώ στο Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Στις 21 Σεπτέμβρη έκλεισαν 9 μήνες από το «χαμό» του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΦΡΟΥ. Ακόμη δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον σεμνό κομμουνιστή - μέλος του ΚΚΕ από τα νιάτα του, ο οποίος ήταν ένας δραστήριος και αταλάντευτος αγωνιστής σε όλη την πορεία του λαϊκού κινήματος.

Στη μνήμη του, προσφέρω 10 ευρώ στην ΚΟΒ Ταύρου.

Η γυναίκα του Ελευθερία Κατσούφρου

* * *

Φωτ.

Ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ, μέλος του ΚΚΕ έως το θάνατό του, και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 27 Σεπτέμβρη 1991, για την πατριωτική δράση του καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο Στρατοδικείο.

Κωνσταντίνος Λικίδης
Κωνσταντίνος Λικίδης
Στη μνήμη του, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μενιδίου.

Η γυναίκα του Δέσποινα

* * *

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΑΝΟΣ γεννήθηκε το 1967 στον Εξάλοφο Τρικάλων από γονείς φτωχούς αγρότες. Από τα μαθητικά και αργότερα από τα φοιτητικά χρόνια του, στρατεύτηκε στο αριστερό κίνημα και έως το τέλος της ζωής του παρέμεινε δίπλα στο ΚΚΕ και αγωνίστηκε για τα ιδανικά του με μεγάλο όραμα το σοσιαλισμό.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, προσφέρω στη μνήμη του 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

Ο εξάδελφός του Γιώργος Γιώτας

* * *

Φωτ.

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ γεννήθηκε το 1922 στην Κωνσταντινούπολη. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - τον Αύγουστο του 1944 έχασε το χέρι του, πολεμώντας τους κατακτητές.

Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, πιάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο. Κρατήθηκε 15 χρόνια στις φυλακές.

Πέθανε στις 22 Σεπτέμβρη 2002 στον Πειραιά.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, η σύζυγός του Αλεξάνδρα και οι κόρες του Διαμάντω και Παναγιώτα προσφέρουν 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ από τους Γόνους Λάρισας. Παρέμεινε συνεπής αγωνιστής έως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και πίστευε πάντα σε μια δίκαιη κοινωνία.

Στη μνήμη του, προσφέρω στη ΝΕ Λάρισας 100 ευρώ.

Η γυναίκα του Χάιδω Κοντογιάννη

* * *

Στη μνήμη όσων έπεσαν στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, η Ε. Μ. προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, 50 ευρώ.

** *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΜΠΕΠΗ, οπαδού του ΚΚΕ και αγωνιστή έως το τέλος της ζωής του, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας τον Αύγουστο του 2003, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», που ήταν τακτικός αναγνώστης του.

Κώστας Καρκατζούνης
Κώστας Καρκατζούνης
Η γυναίκα του Γεωργία Μπέπη

Τα παιδιά του Μαρία - Παναγιώτης και Αποστόλης

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΕΡΑΦΙΔΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ. Εως το τέλος της ζωής του ήταν ενταγμένος στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις.

Το τελευταίο διάστημα ήταν μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Απολλωνίας προσφέρουν, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 220 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου, της αδελφής μου ΡΙΤΣΑΣ και του γαμπρού μου ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, προσφέρω 70 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Μαρίνα Ζαφειρίου


Διονύσης Μαρκογιάννης
Διονύσης Μαρκογιάννης

Μιχάλης Ιωαννίδης
Μιχάλης Ιωαννίδης

Κώστας Κατσούφρος
Κώστας Κατσούφρος

Νίκος Καλφακάκος
Νίκος Καλφακάκος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ